Youtube’da Video Ayrıntıları Nasıl Düzenlenir?

Youtube’da Video Ayrıntıları Nasıl Düzenlenir?

Youtube platformunda videolar, özellikle uygulama içerisindeki içerik üreticileri için son derece önemli bir durumdur. Bununla birlikte uygulamaya yüklenen videolar da bu anlamda ayrı bir önem kazanmaktadır.

Youtube’da içerik üreticileri, uygulamaya yüklediği videolar ile kazanç sağlamaktadır ve bu şekilde de izlenme sayısı ve abone sayısına göre para kazanma durumu artabilmektedir. Bu durum da videoları daha önemli hale getirmektedir.

Ayrıca tüm bunlar ile birlikte Youtube’da bir videonun izlenmesi videonun içeriğinin yanında videonun fotoğrafına, başlığına ve ayrıntılarına da bağlıdır. Bunlar gibi detaylar videoların izlenmesini etkileyen önemli unsurların arasında yer almaktadır.

Youtube’da video ayrıntılarını düzenlemek isteyen kullanıcılar, bu anlamda çeşitli araştırmalar da yapmaktadır ve video ayrıntılarını düzenlemek Youtube üzerinde kolay bir işlem olarak da görülmektedir. Youtube’da video ayarlarını düzenlemek için öncelikle Youtube Studio uygulamasının açılması gerekmektedir.

Youtube Studio uygulaması açıldıktan sonra bu kısımda alt kısımda yer alan menü kısmından “İçerik” bölümüne giriş yapılması gerekilmektedir. Bu kısımdan kullanıcılar, düzenlemek istedikleri ve ayrıntılarını oluşturmak, yeniden düzenlemek istedikleri videoyu seçmelidirler.

Bu ayrıntılardan sonra “Düzenle” seçeneğine tıklanmaktadır ve bu kısımdan Youtube üzerinde video ayarları düzenlenebilmektedir. Tüm bu adımlar ile birlikte kaydet seçeneğine tıklanarak, Youtube’da video ayrıntılarının düzenlenmesi gerçekleşmiş olabilir.

Youtube Başlıkları Nasıl Olmalı?

Youtube video başlıkları, izlenme açısından da önemli bir konudur. Kullanıcıların video başlıklarını seçerken dikkat etmesi gerekenler arasında konu başlığının video içeriği ile alakalı olması gelmektedir. Ayrıca, başlığın dikkat çekici olması da bu anlamda önemli bir konudur.

Dikkat çekici bir başlık ile videolar uygulamada kullanıcıların ilgisini çekebilir ve daha fazla izlenme sayısı alabilmektedir. Bununla birlikte de konu ile ilgili olması da Youtube aramalarında videoyu daha üst sıralara çıkarmayı sağlayacaktır. Bu da videoya izleyiciler kazandırabilmektedir.

Youtube’da Videoya Ses Parçası Nasıl Eklenir?

Youtube’da videoya ses parçası eklemek için İçerik kısmından video seçilmeli ve düzenleyici bölümüne girilmelidir. Bu kısımda ses seçilmelidir.

Kullanıcılar beğendiği şarkıyı bulduğunda “ekle” seçeneğine tıklamalıdır.

Youtube’da Müzik Lisansı Nasıl Alınır?

Youtube’da müzik lisansı alınmak için uygulama üzerinde Creator Music simgesi seçilmelidir.

Bu kısımdan sonra lisanslanmak istenen parça bulunur ve lisans satın al seçeneği ile lisans alınabilmektedir.

 

Sign in
Services
Blog