Youtube’da Saldırıya Uğramış Hesap Sorunu Nasıl Çözülür?

Youtube’da Saldırıya Uğramış Hesap Sorunu Nasıl Çözülür?

Youtube platformunda kullanıcılar ve özellikle de yayıncılar, saldırıya uğramış hesap sorunları ile sıklıkla karşılaşabilmektedirler. Bu durum genel olarak Youtube hesabının ya da kanalının saldırıya uğradığı ya da güvenliğinin ihlal edilmesi durumunda meydana gelmektedir.



Bu ihlal ya da saldırı durumunda kullanıcılar öncelikle hesaplarında oturum açıp açmadıklarını kontrol etmelidirler. Eğer kullanıcılar Youtube hesaplarında oturum açamıyorlar ise bu aşamada bazı güvenlik soruları yanıtlanıp kimlik doğrulama yapılarak Google Hesabı’nın kurtarılması gerekmektedir. Bu aşama ile birlikte şifre sıfırlama da yapılabilmektedir.

Youtube’da kullanıcılar hesaplarını güvende tutmak için iki adımlı doğrulamayı etkinleştirmeleri önerilebilmektedir. Youtube üzerinde iki adımlı doğrulama işlemi ise Güvenlik ayarlarında yapılabilmektedir.

Youtube Kids Nedir ve Güvenli Midir?

Youtube özellikle çocuklar için daha güvenli bir dijital deneyim amacı ile “Youtube Kids” özelliğini kullanıma sunmuştur. Youtube Kids de çocuklara özel bir uygulama olmak ile birlikte çocukların ilgi alanlarını çevrimiçi videolardan keşfedeceği daha güvenli ve daha basit bir ortam olarak ön plana çıkıyor.

Youtube Kids platformunda sunulan videoların ailelere uygun içerikler olması da bu konuda çocuklar için bir avantaj sağlarken, aile ve ebeveynlerin de içini rahatlatıyor. Youtube bu aşamada ise gerçek kişiler tarafından yapılan incelemelerden ve ebeveynlerden aldıkları geri bildirimlerden yararlanıyor.

Youtube Kids’de tüm videolar manuel olarak tek tek incelenmese de kullanıcılar bu platform ya da bu özellikte uygunsuz içerikleri Youtube’a bildirebiliyor ve bu bildirilen videolar da hızlıca incelenebiliyor. Bu anlamda Youtube Kids çocuklar için güvenli bir platform olarak ön plana çıkıyor.

Youtube Music’e Şarkı Göndermek Mümkün Mü?

Youtube Music özellikle günümüzde birçok müzisyen, sanatçı ve diğer meslek grupları tarafından şarkı göndermek için ideal bir platform olarak tercih ediliyor. Bunun en büyük sebebi de Youtube Music’e gönderilen şarkı hem Youtube’da hem de Youtube Music’te kullanılabilir hale gelebiliyor.

Müzik dağıtım şirketleri bu anlamda önemli bir yer tutuyor. Çoğu zaman da telif ücretleri üzerinden pay alınıyor. Bu anlamda da Youtube Music’e şarkı göndermek mümkün durumda yer alıyor.

 

Sign in
Services
Blog