YouTube Kullanıcı Deneyimi İyileştirme

YouTube Kullanıcı Deneyimi İyileştirme


YouTube milyonlarca kişi tarafından kullanılan ve video izlemek için en çok tercih edilen platformlardan bir tanesidir. YouTube’da video izleme deneyimini üst düzeye çıkarmak isteyen kullanıcılar, birkaç basit işlem ile bu isteklerini yerine getirebilmektedir. Zira YouTube da belirli bir algoritmaya bağlı olarak çalışmakta ve kullanıcıların YouTube’dan daha iyi hizmet almasını sağlamaktadır. Bunun için de kullanıcılar YouTube önerilen video ayarları işlemi yapmak istemektedir.

YouTube önerilen videolar, kişinin daha ince izlediği, etkileşim kurduğu, yorum yaptığı, takip ettiği ve bu gibi işlemler yaptığı videolara benzeyen içeriklerden oluşan bir ana sayfadır. Bu sayfa, kullanıcıların ana ekran üzerinden pek çok ilgi çekici içeriğe erişmesini sağlamaktadır. Ancak eğer ana sayfanızda gösterilen videolar ilginizi çekmiyorsa, önerilen videoları düzenlemenin birkaç yolu bulunmaktadır.


YouTube Önerilen Videolar Nasıl Değiştirilir?


YouTube kullanıcıları, YouTube hesapları üzerinden izledikleri ve etkileşim kurdukları videolara göre ana sayfalarında önerilen videolar ile karşılaşmaktadır. Örnek vermek gerekirse bir kere de olsa ASMR videosu izlerseniz, algoritma bu tür videolardan hoşlandığınızı düşünerek önerilen içeriklere ASMR videoları ekleyecektir. Bu noktada YouTube önerilen video ayarları sayesinde ana sayfanızda yalnızca ilginizi çekecek içerikler yer alacaktır. Ana sayfa içeriklerini düzenlemek için yapabileceğiniz bazı işlemler şu şekildedir:

·        YouTube ana ekranında yer alan videolardan görmek istemedikleriniz için “Bu videoyu önerme” ya da “Bu kanalı önerme” butonlarına basarak ana sayfanızdan çıkartabilirsiniz.

·        Severek izlediğiniz içerikleri beğen butonuna basarak sevdiğinizi algoritmaya belli edebilir ve aynı tarzda içeriklerin ana sayfanıza çıkmasına yardımcı olabilirsiniz.

·        Bir videoyu izleyip beğenmediğiniz zaman ise dislike butonunu kullanarak bu tür içerikler ile ilgilenmediğinizi belli edebilirsiniz.

·        Abone olduğunuz kanalları düzenleyebilir ve bu sayede ana sayfanızda gösterilecek olan içerikleri değiştirebilirsiniz.

·        Eğer YouTube platformu üzerinde işlem yapmak istemiyorsanız, cihazınızdan YouTube önbellek temizleme işlemi yaparak YouTube ana sayfa ayarlarını sıfırlayabilirsiniz.

Bu işlemler sayesinde hiç zorluk çekmeden ana sayfanızı düzenleyebilir ve YouTube önerilen video ayarları yapabilirsiniz. Bu sayede YouTube kullanıcı deneyiminiz de artmış olacaktır.


YouTube Nasıl Etkili Kullanılır?


YouTube, her sosyal ağ gibi belirli bir algoritma doğrultusunda çalışmaktadır. Hem içerik üreticileri hem de izleyicilerin daha keyifli bir YouTube deneyimi yaşayabilmesi için oluşturulan bu algoritmaya göre her kullanıcı kendi ilgi alanlarına göre videolara kolayca erişebilmektedir. Eğer siz de bir önceki başlıkta belirtilen YouTube önerilen video ayarları için gereken basit işlemleri yaparsanız, YouTube ana sayfanızın tamamen kişiselleştirilmesini sağlayabilirsiniz.

Bu işlemler sayesinde beğenebileceğiniz içeriklere ulaşmak için zaman kaybetmenize gerek kalmayacaktır. Zira algoritma beğeninize pek çok ilgili video sunar. Bu sayede de etkili şekilde dünyanın en çok kullanılan video izleme ve yayın platformu olan YouTube’dan yüksek oranda verim alabilirsiniz. 

Sign in
Services
Blog