BulkMedya
Hızlı Menu
Youtube Kanalı Silme

Youtube, en büyük içerik platformlarından biridir. Youtube’da her türlü kategoriden video paylaşmak ve izlemek mümkündür. Milyarlarca kullanıcısı olan Youtube’da isteyen herkes kanal açabilmekte ve içerik üretebilmektedir. Kullanıcılar kimi zaman açtıkları Youtube kanallarını silmek veya geçici olarak kapatmak isteyebilmektedir. Youtube tarafından bu hak tüm kullanıcılara verilmiştir.

Youtube’da yalnızca kendi kanalınızı silmeniz mümkündür. Sizin olmayan bir kanalı asla silemez, herhangi bir işlem yapamazsınız. Youtube kanalı silme işleminin geri dönüşü yoktur. Eğer Youtube kanalınızı kalıcı olarak sildiyseniz ne yazık ki bu işlemi geri alamazsınız. Bu durumda kendinize yeni bir Youtube kanalı açmak zorunda kalabilirsiniz.


Youtube Kanalı Nasıl Kalıcı Olarak Silinir?

Youtube kanalı silme işlemini gerçekleştirebilmek için öncelikle bilgisayarınızın tarayıcısından Youtube’a gitmeniz gerekmektedir. Siteyi açtıktan sonra sol üst kısımda yer alan üç çizgiye tıklayarak ayarlar sekmesine gitmelisiniz. Burada karşınıza çıkan ekrandan hesap ayarlarına ve ardından genel bakışa gitmeniz gerekmektedir.

Kanalınızın altında bir gelişmiş seçenekler sekmesi bulunacaktır. Bu sekmeye tıklayarak alt kısımlarda yer alan kanalı sil butonuna tıklamanız gerekmektedir. Bu işlemi yaptıktan sonra sizden oturum açma bilgileriniz istenecektir. Bu bilgileri de eksiksiz bir şekilde girdikten sonra onaylama işleminin ardından kanalınız silinecektir.

Kanal silme işlemi, kanalınız ile ilgili olan tüm verileri de silecektir. Buna içerikleriniz, yorumlarınız ve istatistikleriniz de dahildir. Bu nedenle kanalınızı silmeden önce mutlaka iyi düşünmeli, kararınızı iyi vermelisiniz.


Youtube Kanalı Nasıl Geçici Olarak Gizlenir?

Youtube kanalı silme işleminin yerine kanalınızı geçici olarak gizlemeniz de mümkün olmaktadır. Bu özellik geri dönüşü olduğu için Youtube kullanıcıları tarafından daha çok tercih edilmektedir. Kanalınızı geçici olarak gizlemek için öncelikle yukarıdaki başlıkta belirtildiği gibi gelişmiş seçeneklere gitmeniz gerekmektedir.

Gelişmiş seçenekler ekranına geldiğinizde kanalı sil butonuna tıklamanız gerekmektedir. Karşınıza kanalı gizlemeniz için seçim yapabileceğiniz bir ekran gelecektir. Buradan kanalımı gizlemek istiyorum seçeneğine tıklayıp onay verdiğinizde, kanalınız ve bağlı olan tüm verileriniz siz tekrar aktif edene kadar tüm kullanıcılardan gizlenecektir.


Silinen Youtube Kanalı Tekrar Açılabilir mi?

Youtube kanalı silme işlemi geri dönüşü olmayan bir işlemdir. Silinen Youtube kanalının tüm verileri de silineceği için ne yazık ki bu işlem geri alınamaz. Youtube kanalını silen kullanıcılar bazen pişmanlık duyup bu kanallarını tekrar aktif etmek istese de başaramamaktadır. Bu nedenle kanal silme işlemini çok iyi düşünmeniz gerekmektedir.

Youtube, kanal silme seçeneğinin dışında yukarıda da bahsettiğimiz geçici olarak gizleme seçeneğini de sizlere sunmaktadır. Bu seçenek sayesinde Youtube kanalınızı kullanmak istemediğiniz zamanlarda gizleyebilir, geri dönmek istediğiniz zamanlarda çok kolay bir şekilde geri dönebilirsiniz. Size kolaylık sağlayan bu seçeneği nasıl kullanacağınızı yukarıda belirtmiştik. Siz de Youtube’dan kısa bir süreliğine uzaklaşmak istiyorsanız kanalınızı geçici olarak gizleyebilirsiniz.

< Back
_--_