Youtube ile İlgili Bilinmeyenler

Youtube ile İlgili Bilinmeyenler

Youtube günümüzde Google’dan sonra en çok kullanılan uygulamalar arasında yerini almaktadır. Youtube’un hayatımıza girişi 14 Şubat 2005 yılında olmuştur. O zamandan bu zamana kadar kendini büyüten YouTube artık sadece müzik yayını olarak değil kullanıcıların içerik ürettiği bir platform olarakta karşımıza çıkmaktadır. Hatta artık insanlar merak ettiği konuları Google’dan sonra Youtube’a aratmaya başladı. Hal böyle olunca da en çok kullanılan uygulama olmak kaçınılmaz oldu. Pek çok içerik üretip bu içeriklerle ilgili etkileşim alıyoruz. Üstelik insanların büyük bir kısmı fenomen olmak için takipçi ve izlenme satın alma yolunu tercih ediyor. SMM panel hizmetleri de üreticilerin geniş kitlelere hitap etmesi açısından bu noktada büyük rol oynuyor. Youtube hakkında bir sürü şey biliyoruz. Peki ya bilmediklerimiz? Bu yazımızda Youtube ile ilgili bilinmeyenler neler onlara bakacağız.

 

Youtube Hakkındaki Şaşırtıcı Bilinmeyenler

Herkes tarafından kullanılan Youtube’un daha önce duymadığınız özelliklerini keşfetmeye hazır mısınız? O zaman birlikte Youtube ile ilgili bilinmeyenler neler inceleyelim.

·         Youtube, PayPal’in eski çalışanları tarafından bir araya gelerek kurulmuş bir platformdur. Bu üç girişimci PayPal’in kurulum sürecinde de birlikte olmuştur. PayPal ilerleyen süreçte Ebay’e satıldığında elde edilen bonuslarla bu üç arkadaş Youtube’u kurmaya karar vermişlerdir. Sizin anlayacağınız eğer hayatımızda bir PayPal olmasaydı Youtube’da olmayacaktı.

·         Youtube aslında bir tanışma sitesi olarak kurulmuştur. Fikri beğenmeyen ve yaratıcı olmadığına karar veren üç arkadaş siteyi video platformuna dönüştürmeye karar verdi. Bunun arkasında yatan en büyük sebep ise e-postalarda video gönderim boyutlarında sorun yaşanması oldu.

·         Utube adlı bir boru firmasının Youtube ile davalık olduğunu biliyor muydunuz peki? Youtube’u ziyaret etmek isteyen kullanıcılar ilk olarak Utube’a giriyordu. Bu yüzden de şirket sürekli yanlış kişiler tarafından meşgul ediliyordu. Bunun sonucunda iki firmada davalık oldu ve Utube davayı kazanamayınca şirketin adresini başka web adresine taşımak zorunda kaldı.

·         Siteye ilk yüklenen video ise hayvanat bahçesinde geçen 19 saniyelik bir videodur. Bu videonun içinde Youtube’u kurucu ortaklarından biri de bulunmaktadır.

·         Her 1 Nisan’da Youtube anasayfada bulunan bir videoyu herhangi bir başka videoya link vermektedir. Bunun ilk örneği ise Rickroll’dur.

·         Peki, Youtube trafiğinin yarısından fazlasının artık cep telefonlarında olduğunu biliyor muydunuz? Bir diğer ilginç nokta ise Youtube artık video izlemekten çok müzik dinlemek için kullanılmaktadır.

·         Youtube üzerinde en çok aranan kelime nasıl öpülürdür. İkinci merak edilen konu ise kravatların nasıl bağlandığıdır.

·         Youtube’da kendi kanalını oluşturan ilk dünya lideri ise İngiltere başbakanı Tony Blair olmuştur. Bu hareketinden sonra eminiz ki kendisi pek çok kişiye öncülük etmiştir.

Sizlerde Youtube kanalı açıp dünyadaki pek çok kişiye hitap eden içerikler üretebilirsiniz. Üstelik bunun için SMM panel ile iletişime geçerek izlenmelerinizi nasıl yükseltebileceğinizi öğrenebilir ve organik takipçilere sahip olabilirsiniz. O zaman bu her geçen gün büyüyen platforma vakit kaybetmeden üye olun ve içeriklerinizi dünyayla paylaşmaya başlayın.

Sign in
Services
Blog