Youtube Ana Sayfa Nasıl Düzenlenir?

Youtube Ana Sayfa Nasıl Düzenlenir?


Video izlemek isteyen her bireyin sıkça kullandığı Youtube platformu, kullanıcılara ana sayfada yüzlerce video önerisi yapmaktadır. Eğer Youtube ana sayfanız sizin tercihlerinize uygun değilse ve bu nedenle Youtube platformunu dilediğiniz gibi kullanıyorsanız, bu noktada Youtube ana sayfa düzenleme işlemi yapabilirsiniz. Bu düzenleme, kısa tabirle izleyici olarak kullandığınız Youtube hesabınızda sizlere daha iyi videolar önerilmesini sağlayacaktır.

Youtube kullanım deneyiminizi arttırabilmek için yapacağınız basit işlem, Youtube algoritmasının sizlere çok daha iyi ve beğenebileceğiniz videoların gösterilmesine yardımcı olacaktır. Aşağıdaki başlıklarda Youtube kullanıcı deneyiminizi iyileştirmek için yapabileceğiniz basit uygulamalar belirtilmektedir.


Youtube’da Ana Sayfada Çıkan Videolar Nasıl Düzenlenir?


Eğer Youtube videoları izleyeceğiniz zaman ana sayfada size hitap eden bir içerik bulamıyorsanız, Youtube ana sayfa düzenleme işlemi yaparak kendi istek ve zevklerinize uygun olan içeriklere erişim sağlayabilirsiniz. Youtube deneyiminizi geliştirmek için yapabileceğiniz bazı küçük yöntemler şu şekildedir:

1.      İlk olarak takip ettiğiniz kanalları düzenlemeniz gerekecektir. Çünkü Youtube algoritması abone olduğunuz kanallar ve bu kanallara benzeyen içerikleri sizlere göstermektedir.

2.      Beğendiğiniz ve ilgilendiğiniz konularda oluşturulan içerikler için beğen butonunu kullanarak ana sayfanızın düzenlenmesine yardımcı olabilirsiniz.

3.      Ana sayfanızda gösterilen ancak izlemek istemediğiniz videolar için üç noktalı ikona tıklayarak “Bu videoyu önerme” seçeneğine tıklayabilirsiniz. Bu sayede bir daha o video ana sayfanızda yer almayacaktır.

4.      Eğer ana sayfanızda size hitap etmeyen bir kanal gösteriliyorsa, yine üç noktalı ikona tıklayıp “Kanalı önerme” seçeneğine basabilirsiniz. Bu işlem, bir daha ana sayfanızda o kanala ait içeriklerin gösterilmemesini sağlayacaktır.

5.      Ana sayfanızda görmek istediğiniz içeriklere yorum yaparak da beğendiğinizi ifade edebilir ve algoritmayı etkileyerek bu tür içeriklerin ana sayfanıza çıkmasına destek olabilirsiniz.

Bu basit uygulamalar, Youtube ana sayfa düzenleme işlemi için idealdir. Bu uygulamaları kendi zevkleriniz doğrultusunda yaparsanız, Youtube hesabınızı en etkili şekilde kullanabilirsiniz.


Youtube Algoritması Nasıl Çalışır?


Youtube algoritması temel olarak kullanıcılara iyi bir deneyim sunabilmek için oluşturulmuştur. Bu nedenle kullanıcılar tarafından yapılan işlemler, Youtube çalışma sistemini doğrudan etkilemektedir. Bu nedenle Youtube ana sayfa düzenleme işlemleri yapılması durumunda kullanıcılar kendileri için en uygun video izleme platformu ortamını yaratabilmektedir.

Youtube algoritması hem beğenilen hem de beğenilmeyen videoları ayırt edebilmektedir. Bu nedenle etkili şekilde Youtube kullanmak isteyenler, mutlaka izledikleri videolarda beğenme ya da beğenmeme butonuna basmalıdır. Birkaç saniyede yapılabilen bu işlem bile ana sayfanızdaki videoların düzenlenmesine yardımcı olacaktır.

Ayrıca Youtube uygulamasını mobil cihazlar üzerinden kullananlar, cihazının ayarlar sekmesi üzerinden ilk olarak uygulama ayarları daha sonra ise bu sayfada Youtube önbellek temizleme işlemi yaparak da ana sayfalarını düzenlenebilmektedir. Ayrıca önbellek temizleme işlemi hesaptan çıkış yapmadığı için kolay kullanım sağlanmaktadır.

Sign in
Services
Blog