Whatsapp Topluluklarda Nasıl Değişiklik Yapılır?

Whatsapp Topluluklarda Nasıl Değişiklik Yapılır?

Whatsapp toplulukları günümüzde Whatsapp kullanıcıları için önemli bir özellik olarak bilinmektedir. Bu Whatsapp toplulukları özelliği sınırlı sayıda ülkede kullanıma sunulmuş durumdadır. Topluluklar özelliklerinde açıklamaları ve simgeleri sadece topluluk yöneticileri değiştirebilmektedir.

Whatsapp topluluklarda bu yüzden değişiklik yapmak için yönetici olmak gerekmektedir. Whatsapp Topluluklarda değişiklik yapmak için ve topluluk açıklamasını değiştirmek için Whatsapp uygulamasına giriş yapıldıktan sonra Whatsapp topluluğu açılmalıdır ve topluluk açıklamasının yan kısmında bulunan kalem simgesine dokunulmalıdır.

Bu aşamadan sonra açılan bölmede yeni bir açıklama girilmelidir ya da gülen yüz emojisine dokunarak topluluk açıklamalarına emoji de eklenebilmektedir. Tüm işlemler tamamlandıktan sonra ise onay tiki işaretine dokunularak değişiklikler kaydedilmelidir.

Topluluğun simgesini değiştirmek için ise Whatsapp topluluğu açılmalı ve imleç de topluluk simgesinin üzerine getirilmelidir. Bu aşamadan sonra ise “Topluluk Simgesini Değiştir” seçeneği seçilmelidir.

Bu kısımdan yeni bir görsel eklemek için Kamera, Galeri, ya da Emoji ve Çıkartma seçeneklerinden biri seçilebilmektedir. Kullanıcılar bu aşamada “Fotoğrafı Kaldır” seçeneğine tıklayıp topluluk simgesini de kaldırabilmektedir. Böylece Whatsapp topluluklarında değişiklikler yapılabilmektedir.

Whatsapp’ta Topluluk Nasıl Oluşturulur?

Birçok kullanıcı Whatsapp’ta topluluk nasıl oluşturulur sorusunu sormaktadır. Whatsapp’ta topluluk oluşturmak basit işlemleri içerisinde barındırmaktadır. Whatsapp’ta duyuru grubuna ek olarak 50 adete kadar grubun bulunduğu bir Whatsapp topluluğu oluşturulabilmektedir. Bu topluluk duyuru grubuna ise 5 bin adete kadar üye eklenebilmektedir.

Whatsapp’ta topluluk oluşturmak için uygulamada sohbetler listenin üzerinde yer alan “Menü” seçeneğine dokunmak gerekmektedir. Ayrıca “Yeni Sohbet” simgesine de dokunulabilmektedir. Bu kısımdan ise “Yeni Topluluk” seçeneği seçilmelidir.

Topluluk adı ve topluluk açıklaması girildikten sonra bir topluluk simgesi eklenir ve var olan grupları eklemek ya da yeni bir grup oluşturmak için de yeşil ok simgesine dokunulabilmektedir.

Whatsapp’ta Topluluğa Grup Ekleme Nasıl Yapılır?

Whatsapp’ta topluluğa grup eklemek için öncelikle bir topluluğun açılmış olması gerekmektedir. Topluluk açıldıktan sonra ise var olan gruplar topluluğa eklenebilmektedir.

Bu işlem ile birlikte yeni grup da oluşturulabilmektedir. Whatsapp uygulamasında topluluğa grup eklemek ya da yeni bir grup oluşturmak için yeşil ok simgesine dokunmak gerekmektedir.

 

Sign in
Services
Blog