Whatsapp’ta Uçtan Uca Şifreleme Bir İşe Yarıyor Mu?

Whatsapp’ta Uçtan Uca Şifreleme Bir İşe Yarıyor Mu?

Whatsapp uygulamasında özellikle güvenlik ve gizlilik için uçtan uca şifreleme özelliği önemli bir konumda yer almaktadır. Uçtan uca şifreleme özelliği Whatsapp uygulamasına yerleşik bir şekilde yer almaktadır.



Uçtan uca şifreleme özelliği ile birlikte kullanıcıların mesajlarının, fotoğraflarının, sesli mesajların, belgelerin ve videoların yanlış kişilerin ellerine geçmesine engel olan bir durum oluşuyor. Bu anlamda da Whatsapp’ta uçtan uca şifreleme, gizlilik ve güvenlik açısından oldukça işe yarayan bir özellik olarak görülüyor.

Whatsapp’ta Kişisel Mesajlaşmalarda Uçtan Uca Şifreleme Özelliği Kullanılabiliyor Mu?

Whatsapp’ta kişisel mesajlaşmalarda uçtan uca şifreleme özelliği kullanılabiliyor. Whatsapp üzerinden bir başka kişi ile sohbet eden kullanıcılar, uçtan uca şifreleme özelliği ile sohbet ediyor.

Uçtan uca şifreleme özelliği ile gönderilen içerikler de gizlilik ve güvenlik anlamında güvenli bir durumda oluyor ve bu içerikler iletişim kurulan kişi tarafından okunabiliyor ya da dinlenebiliyor. Böylece Whatsapp uygulaması da dahil olmak üzere, mesaj ve içerikler hiçbir taraf gönderilen iletileri okuyamıyor ya da dinleyemiyor.

Whatsapp’ta Kişi Bilgisi Ekranındaki “Güvenlik Kodunu Doğrula” Özelliği Nedir?

Whatsapp uygulamasında kişi bilgisi ekranında yer alan “Güvenlik Kodunu Doğrulama” özelliği, kullanıcılar açısından merak edilen bir durum. Başka bir kişi ile uçtan uca şifrelenmiş sohbetler, genel olarak özel bir güvenlik koduna sahip.

Bu kod ise söz konusu sohbette yapılan aramaların ve gönderilen mesajların uçtan uca şifrelendiğini doğrulamak için kullanılıyor. Bu kodu kişi bilgisi ekranında kullanıcılar hem QR kodu hem de 60 haneli bir numara olarak bulabiliyorlar.

Whatsapp uygulamasında her sohbetin de bu anlamda benzersiz bir kodu bulunuyor. Güvenlik kodları sohbet edilen kişi ile paylaşılan özel anahtarın görünür versiyonları olarak görülüyor. Bir sohbetin uçtan uca şifrelenmiş olduğu kullanıcılar “Güvenlik Kodunu Doğrula” özelliği ile doğrulayabiliyor.

Bu doğrulamayı gerçekleştirmek için de öncelikle ilgili sohbetin açılması gerekiyor ve kişinin adına dokunarak kişi bilgisi ekranının açılması gerekiyor. Bu bölümde QR kodu ve 60 haneli numaralamayı görmek için ise “Şifreleme” seçeneğine dokunulması yeterli oluyor.

 

Sign in
Services
Blog