Whatsapp’ta Sesli Arama Nasıl Yapılır?

Whatsapp’ta Sesli Arama Nasıl Yapılır?

Whatsapp uygulamasında sesli arama özelliği kullanıcılar tarafından sıklıkla kullanılan bir özelliktir. Kullanıcılar Whatsapp uygulaması üzerinden ücretsiz olarak arama yapabilmektedir. Sesli arama özelliği de kullanıcıların internet bağlantılarını kullanmaktadır.



Masaüstünden arama özelliği de özellikle Windows 10 ve daha üst sürümlerinde desteklenmektedir ve bununla birlikte grup aramaları ise şu anda henüz Whatsapp Masaüstü uygulamalarında desteklenmemektedir.

Kullanıcılar masaüstü arama özelliğini kullanmak ile birlikte mobil uygulamalardan da uygulama üzerinde sesli arama yapabilmektedirler. Bunun için de aramak istenen kişi ile kullanıcılar bireysel sohbete giriş yapmalıdır. Bu bölümden sesli arama simgesine tıklanarak uygulamada sesli arama yapılabilmektedir.

Whatsapp’ta Görüntülü Arama Nasıl Yapılır?

Whatsapp’ta görüntülü arama özelliği özellikle kullanıcılar arasında görüntülü bir görüşmeyi mümkün kılabilmektedir. Ayrıca bu özellik yalnızca mobil uygulamada değil, Whatsapp Masaüstü üzerinden de ücretsiz olarak kullanılabilmektedir. Bunun için de Windows 10 ya da daha üst sürümlerde bu özellik desteklenmektedir.

Whatsapp uygulamasında görüntülü arama gerçekleştirmek ve masaüstünden arama özelliğini kullanmak için öncelikle aramak istenen kişi ile bireysel sohbete giriş yapılmalıdır ve bu bölümden de görüntülü arama simgesine tıklanmalıdır. Bu şekilde görüntülü arama gerçekleştirilebilmektedir.

Masaüstü uygulamasından görüntülü arama almak ya da göndermek için ise bir mikrofonlu kulaklık gerekmektedir. Ayrı bir harici hoparlör ya da mikrofon kullanmak ise görüntülü aramalarda yankı sorunlarına sebebiyet verebilmektedir.

Whatsapp’ta Görüntülü Grup Araması Nasıl Yapılır?

Uygulamada görüntülü grup araması gerçekleştirmek ve grup sohbetinden görüntülü grup araması yapmak için öncelikle Whatsapp uygulamasında görüntülü arama yapılmak istenen grup sohbeti açılmalıdır. Bununla birlikte de grup sohbetinde 32 ya da daha az katılımcı varsa “Görüntülü Arama” seçeneğine dokunulmalı ve bu duruma onay verilmelidir.

Whatsapp grubunda grup sohbetlerinde 32’den daha fazla katılımı bulunuyorsa grup araması seçeneğine dokunulmalı ve bu bölümden görüntülü aramaya katılacak 32 adete kadar kullanıcı seçilmelidir. Ardından da görüntülü arama seçeneği seçilebilir ve grup araması başlatılabilir.

Tüm bunlar ile birlikte Whatsapp’ta “Aramalar” sekmesinden görüntülü grup araması yapmak da mümkündür. Aramalar sekmesinden yeni grup aramasına dokunularak bu kısımdan da görüntülü grup araması gerçekleştirilebilir.

 

Sign in
Services
Blog