Whatsapp’ta Arama Bekletme Özelliği Nasıl Kullanılır?

Whatsapp’ta Arama Bekletme Özelliği Nasıl Kullanılır?

Whatsapp uygulamasında sesli ya da görüntülü arama gerçekleştirildiği sırada bir kullanıcı arama alırsa kullanıcılar bildirim almaktadır. Bu aşamada da kullanıcılar bu aramayı reddetmeyi ya da yanıtlamayı seçebilmektedir. Bu bildirim ise o sırada kullanıcıların gerçekleştirdiği konuşmayı bölmemektedir.



Ayarlar bölümünde bilinmeyen arayanlardan gelen aramaların sessize alınması da seçilebilmektedir.  Bilinmeyen arayanlardan gelen ya da sessize alınmış aramalar ise Aramalar sekmesinde ve Bildirimler bölümünde görülmeye devam edilebilmektedir fakat kullanıcıların telefonları çalmamaktadır.

Uygulamada bir kullanıcının Whatsapp’tan arama alması durumunda kullanıcılar bitir ve kabul et seçeneğine tıklayabilmektedir ve bu seçenek hali hazırda dahil olunan aramayı sonlandırır ve gelen aramayı da kabul eder. Reddet butonu ise gelen aramayı reddeder ve mevcut aramada kalmayı sağlamaktadır.

Whatsapp dışında bir alama alınma durumunda ise Cevapla, Reddet ve Aramayı Filtrele seçenekleri ön plana çıkabilmektedir. Cevapla seçeneği dahil olunan aramayı bitirir ve gelen aramayı kabul ederken, reddet seçeneği ise gelen aramayı reddeder ve mevcut aramada kalınmasını sağlamaktadır.

Aramayı filtrele seçeneği ise Google Asistan’dan gerçekleştirilebilmektedir. Unutulmaması gereken detayların arasında Whatsapp dışında gerçekleştirilen aramalarda operatör ücretlerinin yansıyabilmesi detayı mevcuttur. Bu ücretler Whatsapp uygulamasında görüntülü ya da sesli arama yaparken dolaşım verileri kullanıldığında ya da veri sınırı aşıldığında da uygulanabilmektedir.

Whatsapp’ta Topluluktan Nasıl Çıkılır?

Whatsapp’ta topluluktan çıkmak ve ayrılmak için öncelikle topluluklar sekmesine giriş yapılmalıdır. Bu sekmeden topluluk açılmalı ve topluluk adına tıklanmalıdır.

Topluluk adından Topluluktan çık seçeneği bulunmalı ve Çık seçeneği seçilerek uygulamada topluluktan çıkış yapılabilmektedir.

Whatsapp’ta Topluluğa Nasıl Yeniden Katılınabilir?

Whatsapp uygulamasında gönderilen davet bağlantısı kullanılarak ya da toplulukta bulunan gruplardan bir tanesine tekrar katılarak daha önce çıkış yapılan topluluğa yeniden katılım sağlanabilmektedir.

Ayrıca bir yönetici tarafından çıkarılan bir topluluğa yeniden katılmak isteyen kullanıcılar ise topluluk ya da grup yöneticisinin davetini alması gerekmektedir. Yeniden katılım sağlanan toplulukların Duyurular’ına kullanıcılar tekrardan eklenebilmektedir.

Bu şekilde Whatsapp’ta topluluğa ve özellikle de daha önceden çıkış yapılmış ya da ayrılma sağlanmış topluluğa yeniden katılmak mümkündür.

 

Sign in
Services
Blog