WhatsApp Medya Gönderme Sorunu

WhatsApp Medya Gönderme Sorunu


internetin gelişmesiyle birlikte hayatımıza giren ve mobil cihazlarda bulunan kısa mesaj (SMS) özelliğini geride bırakan WhatsApp, son dönemlerin en çok kullanılan uygulamalar arasındadır. Milyonlarca kişi tarafından kullanılan WhatsApp, kimi zaman medya gönderme sorunu yaşanabilen bir uygulamadır. WhatsApp medya gönderme sorunu, birçok kişinin karşı karşıya kaldığı durumlardan bir tanesidir. Bu sorun fotoğraf, video, ses, müzik gibi medya dosyalarının istenen WhatsApp alıcısına gönderilmesini engellemektedir.

Eğer WhatsApp’ta bir kişiye medya gönderirken hata bildirimi alıyorsanız bu noktada sorunun birden fazla nedeni olabileceğini bilmelisiniz. Çoğunlukla internet bağlantısının zayıf olmasından kaynaklanan bu durum, kimi zaman da önbellek sorunlarından kaynaklanabilmektedir. 


WhatsApp Medya Sorunu Nasıl Çözülür?


WhatsApp medya gönderme sorunu yaşıyorsanız, bu sorunu çözmek için deneyebileceğiniz pek çok farklı yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler sayesinde hem uygulamanın en hızlı ve sorunsuz şekilde çalışmasını sağlayabilir hem de kullanıcı deneyimini daha iyi seviyelere çıkartabilirsiniz. Aşağıdaki listede medya sorunlarında tercih edilebilecek çözümler sıralanmaktadır.

·        İnternet bağlantınızı kontrol edip medyayı göndermeyi yeniden deneyin.

·        Önbellek sorunlarını giderebilmek için cihazınızın ayarlar sekmesinden WhatsApp uygulamasını bulup önbelleği temizleyin.

·        Cihazınızı yeniden başlatıp uygulamaya girmeyi tekrar deneyin.

·        Uygulamanın güncel olduğundan emin olun, eğer uygulama güncel değilse AppStore ya da Google Play Store üzerinden WhatsApp uygulamasını güncelleyin.

·        Cihazınızın çok eski olmadığından ve WhatsApp uygulamasını kaldırabildiğinden emin olun.

·        Uygulamadan çıkış yapın ve daha sonra telefonu kapatıp açarak uygulamaya bilgilerinizle tekrar girmeyi deneyin.

Yukarıda belirtilen bu basit çözümler, WhatsApp uygulamasının doğru çalışmasına ve medya gönderiminin kolay olmasına yardımcı olmaktadır. Bu sayede yaşamış olduğunuz WhatsApp medya gönderme sorunu çözülmüş olacaktır.


WhatsApp Medya Gönderme Onayı Verilmiyor


WhatsApp medya gönderme sorunu, kimi zaman cihaz kimi zaman ise uygulama kaynaklı olabilmektedir. Ancak daha önce de belirttiğimiz gibi bu sorunlar, farklı sebeplere bağlı olarak da meydana gelebilmektedir. Örnek vermek gerekirse; WhatsApp üzerinden gönderilecek medya dosyaları için belirlenmiş bir sınır bulunmaktadır. Bu sınır ses dosyaları için 16 mb olarak belirlenmiştir. Eğer siz bir WhatsApp kullanıcına bu uygulama üzerinden 16 mb depolama alanından daha fazla yer kaplayan bir belge göndermek isterseniz, işleminiz kabul edilmeyecek ve ekranda hata bildirimi çıkacaktır.

Bu tür sorunlar ile karşı karşıya kalmamak adına WhatsApp üzerinden gönderimini yapacağınız medya dosyalarının gönderim limitlerini aşmamış olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu noktada büyük dosyaları WhatsApp yerine zip dosyalarında ya da mail üzerinden göndererek bu tür sorunlarla karşılaşmadan istediğiniz kişilerle veri alışverişi yapabilirsiniz.


“Bu Medya Gönderilemiyor, Başka Medya Seçin” Hatası


Eğer bir medya dosyası göndermeye çalışırken bu tarz bir bildirim alıyorsanız, WhatsApp medya gönderme sorunu göndermeye çalıştığınız medyanın bozuk olmasından kaynaklanmaktadır. Bu durumda medya hatasından dolayı bu dosyayı 

Sign in
Services
Blog