Ücretsiz Spotify Kullanmak Mantıklı Mı?

Ücretsiz Spotify Kullanmak Mantıklı Mı?


İsveç merkezli Spotify, kullanıcılarına en iyi şekilde müzik dinleme deneyimi sunmak için kurulmuş bir platformdur. Spotify, hem ücretli hem de ücretsiz olarak kullanıma uygun olup, bu abonelik türleri arasında büyük farklar olduğu görülmektedir. Spotify uygulaması üzerinden müzik dinlemek isteyen ve bu bağlamda hesap açmayı düşünen bireyler, ilk olarak ücretsiz Spotify üyeliği hakkında araştırma yapmaktadır. Spotify uygulamasının ücretsiz aboneliği, gücünü reklamlardan almaktadır. Yani eğer bu uygulamayı ücret ödemeden kullanmak istiyorsanız reklamlar ile karşı karşıya kalırsınız.

Ücretsiz Spotify üyeliği ile ilgili geniş çaplı bir araştırma yapıldığı zaman kullanıcıların ücretsiz versiyondan verim alamadığı görülmektedir. Zira ücretsiz olan sürümde şarkı atlama hakkı sınırlıdır, şarkılar reklamlar tarafından kesintiye uğramakta ve bu bağlamda müzik deneyimi düşmektedir.


Ücretsiz Spotify Özellikleri


Müzik dinleyebilmek için Spotify uygulamasını kullanmak isteyen, ancak bu eylem için ücret ödemekten kaçınan kişiler, ücretsiz Spotify üyelik sisteminin sahip olduğu özellikleri merak etmektedir. Spotify free olarak da bilinen ücretsiz üyelik, hem reklamlı hem de limitli bir kullanım sağladığı için tercih edilmemektedir. Ücretsiz kullanımın Premium hesap türünden farkı da budur.

Örneğin Spotify free üzerinden bir şarkı açtığınız zaman şarkılar otomatik olarak oynatılacak ve şarkı aralarında reklamlar gösterilecektir. Ücretsiz Spotify kullanırken her istediğiniz şarkıyı atlayabilmeniz de mümkün olmayacaktır. Çünkü saatlik sınırlar bulunmakta ve bu atlama hakkı dolduktan sonra çıkan şarkı mecburen dinlenmektedir. Bu gibi sorun ve sıkıcı durumlar ile karşılaşmamak için de Spotify uygulamasının kendinize uygun olan ücretli planlarına göz atabilirsiniz.


Spotify Premium Planları Nelerdir?


Spotify uygulaması, sayısız kullanıcının Premium paketlerden yararlandığı bir müzik ve podcast platformudur. Daha önce de belirttiğimiz gibi Spotify’ın birden fazla ücretli planı bulunmaktadır bu farklı planlar sayesinde her birey kendi için en uygun olanı seçebilmektedir. Aşağıda yer alan listede Spotify ücretsiz abonelik sistemine ek olarak mevcut olan ücretli planlar belirtilmektedir.

·        Bireysel

·        Duo

·        Aile

·        Öğrenci

Belirtilen bu planlar hem fiyat hem de tek bir abonelik üzerinden bağlanabilecek maksimum kişi sayısına göre farklılık göstermektedir. Örnek vermek gerekirse bir Spotify hesabını iki kişi kullanmak istiyorsanız Duo planı tercih edebilirsiniz. Eğer öğrenci iseniz öğrenci belgenizi sisteme tanımlayarak daha uygun bir fiyat karşılığında Spotify kullanabilirsiniz.


Spotify Premium Özellikleri Nelerdir?


Spotify Premium kullanan bireyler, ücretsiz Spotify kullananlardan farklı olarak sevdikleri müzikleri tek tuşla indirerek çevrimdışı dinleyebilme hakkına sahiptir. Ayrıca Premium planlarda hiçbir reklam gösterilmez ve sınırsız şarkı atlanabilir.

Üyelere özel olarak sunulan bu özellikler, müzik dinleme deneyiminin mükemmel olmasını sağlamaktadır. Eğer siz de müzik dinlerken reklam ve limitler ile karşı karşıya kalmak istemiyorsanız, Spotify Premium planlara göz atabilir ve belirtilen tüm bu özelliklerden faydalanabilirsiniz. 

Sign in
Services
Blog