Twitter’da (X) Birini Engelleme Yerine Takipçilerden Kaldırmak Mümkün Mü?

Twitter’da (X) Birini Engelleme Yerine Takipçilerden Kaldırmak Mümkün Mü?

Twitter (X) uygulamasında herhangi bir hesap takipçilerden kaldırılabilmektedir. Bu sebeple de birini engellemek yerine kullanıcılar o kişiyi takipçilerinden kaldırma işlemini gerçekleştirebilir.



Twitter’da (X) bir kullanıcıyı takipçilerden kaldırmanın iki yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemler arasında ilk yöntem takipçi listesi ile gerçekleştirilmektedir. Takipçi listesinden kaldırılmak istenen hesap bulunur ve bu bölümde “Takip et” butonunun sağ tarafındaki “Daha Fazla” simgesine dokunulması gerekmektedir.

Bu takipçiyi kaldır seçeneği seçilmelidir ve böylece Kaldır öğesine tıklayarak kaldırılmak istenen hesap doğrulanır. Bir diğer yöntem ise profil sayfasından gerçekleştirilebilmektedir.

Kaldırılmak istenen profilin sayfasına giriş yapılmalı ve bu bölümden daha fazla simgesine tıklanarak “Bu takipçiyi kaldır” seçeneği seçilmelidir. Kaldır seçeneğine dokunarak, o kullanıcı takipçilerden kaldırılabilmektedir.

Twitter’da (X) bir takipçiyi kaldırmak engellemekten farklıdır ve takipçiyi kaldırınca kaldırılan hesap tekrar takip edebilir. Bu açıdan Twitter’da (X) birisini engellemek yerine takipçilerden kaldırmak mümkündür fakat engellemekten farklıdır. Bu işlem Twitter’da (X) şu an yalnızca web sayfasında yapılabilmektedir.

Twitter’da (X) Hesabı Sessize Alma Nedir?

Twitter’da (X) bir hesabı sessize alma, o hesabı takip etmeyi bırakmadan ya da engellemeden, hesabın tweetlerini zaman akışından kaldırmayı sağlayan bir özellik olarak görülmektedir. Genellikle sessize alınan hesaplar, sessize alındığından da haberdar olmamaktadır.

Kullanıcılar da bu platformda sessize aldığı hesapların seslerini istedikleri zaman açabilmektedirler. Bu bakımdan sessize alınan hesaplar ayarlarına ya da Twitter’da (X) uygulama ayarlarına gidilmesi gerekilmektedir.

Twitter’da (X) sessize alınan hesaplar kullanıcıları takip edebilir ve kullanıcılar da onları takip edebilir. Uygulama içerisinde bir hesabın sessize alınması o hesabın takibini bırakmasına sebep olmaz.

Ayrıca bir hesabın sessize alınması da o hesabın Direkt Mesaj gönderme durumunu etkilememektedir. Twitter’da (X) sessize alınan hesaplardan anlık bildirim ya da bir SMS bildirimi alınmaz.

Twitter’da (X) Nasıl Sessize Alma Yapılır?

Twitter’da (X) sessize alma işlemi iki şekilde gerçekleşir. Bu adımlardan biri tweetten sessize alma diğeri ise profilden sessize alma yöntemidir.

Tweetten sessize almak için ilgili tweetten daha fazlasına dokunulmalıdır. Bununla birlikte profilden sessize almak için de o kişinin profiline gidilmeli ve daha fazla seçeneğine dokunarak bu bölümden sessize alınabilmektedir.

 

Sign in
Services
Blog