Twitter’da (X) An Nedir?

Twitter’da (X) An Nedir?

Twitter (X) uygulamasında Anlar, genel olarak dünyada olup bitenleri Tweetlerin gücü ile aktaran hikaye ve haber seçkilerinden oluşmaktadır ve kullanıcılar uygulamada kendi haberlerini ya da hikayelerini de kolay bir şekilde oluşturabilmektedirler.



Twitter (X) uygulamasındaki gezinme çubuğu aracılığı ile kullanıcılar Anlarını oluşturmaya başlayabilmektedirler. An oluşturmaya başlamak için yalnızca bir başlığa, Tweetlere, açıklamaya ve seçilmiş bir kapak resmine ihtiyaç duyulmaktadır.

Twitter’da (X) An Nasıl Oluşturulur?

Twitter’da (X) An oluşturmak, kullanıcıların kendilerinin Tweetlerinden bir seri dizisi yapmaya olanak tanıyan bir özellik olarak ön plana çıkabilmektedir. Twitter’da (X) An oluşturmak için “Anlar” sekmesinde gezinme çubuğu ile “Anlar” ögesine giriş yapması gerekmektedir.

Bu kısımdan yeni bir An oluşturulmaya başlamak için “Oluştur” butonuna tıklanmalıdır ve aynı bölümden oluşturulacak olan Ana bir başlık ve kısa açıklama girilmelidir. Kullanıcılar Anlarına eklemek istenen Tweet seçmeli ve “Ekle” seçeneğine tıklamalıdır.

Bu kısımdan bir Kapak Fotoğrafı eklemek için kamera simgesine tıklanabilir ve Andaki Tweetlere eklenen tüm resimleri içeren bir pencere açılabilmektedir. Kapak resmi olarak ayarlanmak istenen resim belirlenir ve resmin seçimi için “Uygula” seçeneği seçilmelidir.

An kısmına henüz dahil edilmemiş Tweet URL’sinden de kullanıcılar bir resim ekleyebilmektedirler. Bu aşamadan sonra ise seçilen resim kırpılmalıdır. Kırpma aracı bu anlamda yardımcı olurken hem masaüstünde hem de mobil cihazlarda resmin ön izlemesini gösterebilmektedir.

Kullanıcılar tüm bu aşamalardan sonra An yayınlamak için Yayınla ögesine tıklamalıdır ve böylece bu aşama ile anın görünürlüğü de belirlenebilmektedir.

Anın görünürlük kısmında gizli seçeneği işaretlenirse bu anı yalnızca içerik sahipleri görebilmektedir. Herkese açık seçeneğinde ise paylaşılan Anı herkes keşfedebilir ve Liste Dışı seçeneğinde de yalnızca Anın URL’sine sahip olan kişiler bu Anı görebilmektedir.

Anlarında “Hassas İçerik” bulunan kişiler ise ilgili onay kutusuna tıklamalıdır ve her şey hazır olduktan sonra An yayınlanabilmektedir. 

Twitter’da (X) An Gizli Hale Getirilebilir Mi?

Twitter (X)’da An gizli hale getirilebilmektedir. Gizli, Herkese Açık ve Liste Dışı seçenekleri olmak üzere An kısımlarında çeşitli görünürlük seçenekleri bulunmaktadır.

An paylaşmadan önce uygulamada “Gizli” seçeneğinin işaretlenmesi ile uygulamada An gizli hale getirilebilmektedir. 

Sign in
Services
Blog