Twitter’da Profil Nasıl Özelleştirilir?

Twitter’da Profil Nasıl Özelleştirilir?

Twitter uygulamasında profil kullanıcıların isteğine bağlı olarak özelleştirilebiliyor. Kullanıcılar uygulamada benzersiz bir profil ve başlık resimleri seçebiliyor. Bununla birlikte de bir ad, kişisel bilgiler, doğum tarihi, konum ve internet sitesi de ekleyebiliyor.



Bu şekilde Twitter profili özelleştirilebilirken kullanıcılar uygulamada bir tema rengi de seçebiliyorlar ve diğer kullanıcıların profil ziyaretlerinde görebileceği bir Tweeti de üste sabitleyebiliyorlar.

Tüm bu özellikleri kullanmak ve profili özelleştirilmek için ise Twitter uygulamasına giriş yapıldıktan sonra profile gidilmesi gerekiyor. Bu kısımdan ise Profili Düzenle butonuna dokunularak profilin özelleştirilmesi mümkün olabiliyor.

Bu bölümden kullanıcılar Twittter’da bir başlık fotoğrafı, profil fotoğrafı, isim, 160 karakterlik kişisel bilgiler, konum, web sitesi ve doğum tarihi de seçebiliyor.

Bunları kendileri belirleyebiliyor. Bu alanlardan herhangi birine tıklayarak değişikliklerin yapılması mümkün oluyor. Tüm bu aşamalardan sonra da kaydet butonuna dokunulması gerekiyor.

Kullanıcılar Twitter’da profillerini ilk kez ayarlarken profil ve başlık fotoğraflarını yükleyene kadar görünen adı değiştirme seçeneğini göremiyorlar.

Twitter Başlık Resimlerinde Animasyonu Destekliyor Mu?

Twitter uygulaması başlık resimlerinde animasyonu desteklemiyor. Twitter’da profil güncellemesinde görünen renk ayarlanabiliyor ve bununla birlikte daha fazla öğesinden yazı tipi boyutu, rengi ve arka plan temasını seçebiliyor.

Bununla birlikte Twitter’da fotoğraflar genel olarak JPG, GIF ya da PNG biçimlerinden herhangi birini destekleyebiliyor. Twitter, profil ya da başlık ve afiş resimlerinde ise animasyonlu GIF’leri desteklemiyor.

Twitter’da fotoğraf yüklerken, profil ya da afiş ve başlık fotoğraflarını belirlerken sorun yaşayan kişiler de bu konuda Twitter ile iletişime geçebiliyorlar.

Twitter’da Doğum Tarihi Nasıl Kaldırılır?

Twitter’da profil bölümünden doğum tarihini kaldırmak isteyen kişiler, bu konuda belirli adımları izleyerek doğum tarihlerini profillerinden kaldırabiliyorlar.

Bunun için öncelikle Profili Düzenle bölümüne giriş yapılması gerekiyor. Bu bölümden ise doğum tarihi bölümüne tıklanması gerekiyor.

Doğum tarihi menüsünden doğum tarihi seçilebilirken, bu bilgiyi kaldırmak isteyen kişiler ise “Doğum tarihini kaldır” seçeneğine dokunabiliyor. Twitter’ın web sayfasında doğum tarihini profilden kaldırmak isteyen kullanıcıların ise bu bilgiyi üç doğum tarihi alanından da kaldırmaları gerekiyor.

 

Sign in
Services
Blog