Twitter’da Görünüm Nasıl Özelleştirilir?

Twitter’da Görünüm Nasıl Özelleştirilir?

Twitter’da birçok kullanıcı, görünümü kendine özel bir şekilde ayarlamak isteyebilmektedir. Bu yüzden de Twitter uygulamasında görünüm ayarlarını özelleştirmek çoğu kullanıcı için önemli bir konudur. Twitter’da yazı tipi boyutu, metin rengi ve arka plan modu özelleştirilebilmektedir.

Twitter’da görünüm özelleştirmek için Daha Fazla simgesine tıklanmak gerekmektedir ve daha sonra açılan menüden ise “Görüntü” öğesinin seçilmesi gerekilmektedir. Bu kısımdan kullanıcılar istedikleri yazı tipi boyutlarını ve yazı tipi renklerini seçebilmektedir.

Bu bölümden Seçenek düğmeleri kullanılarak loş ve ışıklar kapalı olmak üzere iki karanlık mod seçeneği de seçilebilmektedir ve bu bölüm ile varsayılan beyaz arka plan arasında seçim yapılabilmektedir. Karanlık mod seçenekleri hem İOS’ta hem de Android’de kullanılabilmektedir.

Twitter’da Tweetleri Kimler Okuyabilir?

Twitter’da tweetler genel olarak takipçilerin okunması içindir. Bununla birlikte eğer hesap ve tweetler herkese açık bir durumdaysa, Tweet’te geçen bir anahtar kelimeyi arayan herkes ilgili Tweeti de görüntüleyebilmektedir.

Tweetler genel olarak varsayılan ayarlar olarak herkese açık durumdadır. Twitter uygulamasında tanınmayan kişilerin Tweetleri okumasını istemeyen kullanıcılar, Tweetlerini ve hesaplarını korumaya alabilmektedirler.

Twitter’da Yanıt ile Direkt Mesaj Arasındaki Fark Nedir?

Twitter’da bir Tweet’e verilen yanıt ile Direkt Mesaj arasında belirgin bir fark bulunmaktadır. Twitter uygulamasında yanıt, bir başkasının Tweetine verilen cevap olarak bilinmektedir. Bir başka kullanıcının Tweetini yanıtlamak için o kullanıcının Tweetindeki “Yanıtla” simgesine dokunulması gerekmektedir.

Bununla birlikte yanıt takipten bağımsız olarak herkese açık bir şekilde gönderilen bir mesaj olarak görülür. Direkt Mesaj ise özel mesajlardır.

Twitter’da Tweet İçerisinde Gif ya da Fotoğraf Nasıl Eklenir?

Twitter’da bir Tweet içerisine Gif ya da bir Fotoğraf eklemek için öncelikle “Tweet oluşturma” kutusundan “Fotoğraf” simgesine dokunulması gerekilmektedir.

Bununla birlikte Fotoğraf ya da bir GIF seçildiğinde, ilgili görüntü tweete tam boyutlu olarak eklenmektedir. Tweetlemek üzere tek seferde en fazla ise 1 ila 4 arası fotoğraf seçilebilmektedir.

Videolu yanıt öğesi seçildiğinde ise eller serbest olarak en fazla 60 saniyelik video kaydetme özelliği bulunmaktadır. Bu aşamada GIF ya da Fotoğraf Tweet’e eklenebilir. Tweeti göndermek için ise “Tweetle” kısmına dokunulmalıdır.

 

Sign in
Services
Blog