Twitter’da Gönderi Nasıl Profile Sabitlenebilir?

Twitter’da Gönderi Nasıl Profile Sabitlenebilir?

Twitter’da bir gönderiyi profile sabitlemek basit işlemleri içermektedir ve bu işlem uygulamada diğer kullanıcıların profillerini ziyaret ettiklerinde görebilecek ilk tweet olması sağlanabilmektedir.



Twitter’da bir gönderiyi profile sabitlemek için kullanıcılar öncelikle sabitlenmesi istenen Tweeti bulmalıdır. Bununla birlikte bu Tweetin üst kısmındaki simgeye dokunulması gerekilmektedir ve bu bölümden de “Profil sayfana sabitle” öğesi seçilmelidir.

İşlemleri onaylamak için Sabitle seçeneğinin seçilmesi yeterlidir. Böylece Twitter’da bir gönderi profile sabitlenebilecektir. Sabitlenen tweeti ayırmak için ise sabitlenmiş tweete girilmesi gerekilmektedir. Bu bölümden sağ üst köşedeki simgeye tıklayarak “Profilinden Ayır” öğesine dokunulmalıdır.

Twitter’da Bir Tweette Bağlantı Nasıl Gönderilir?

Twitter’da bir tweette bağlantı göndermek için ilk olarak bağlantıyı Twitter.com adresindeki Tweet kutusuna yazmak ya da yapıştırmak gerekmektedir.

Twitter uygulamasında tüm bağlantılar 23 karakter olarak değiştirilmektedir ve bu durum asıl bağlantının 23 karakterden kısa olduğu durumlar için de geçerli bir durumdur. Bu aşamadan sonra Tweet ya da bağlantıyı göndermek için “Tweetle” butonuna tıklanılabilmektedir.

Twitter’da Resim Açıklaması Nasıl Eklenir?

Twitter’da resim açıklamaları özelliği kullanıcıların sıklıkla kullandığı bir özelliktir. Tweetler gibi de uygulamada resim açıklamaları uygulamanın yani Twitter’ın kurallarına uymalıdır.

Bu özellik, uygulamada özellikle görme zorluğu çeken ve görme engelli kişiler için yardımcı olan bir özelliktir. Bununla birlikte Tweette daha fazla bağlam kullanmak isteyen kullanıcılar da bu özelliği sıklıkla kullanmaktadır. Açıklamalar olmadığında kullanıcılar resimlerde neler bulunduğu ya da bunların neden önemli olduğu tam olarak anlaşılmayabilmektedir.

Twitter’da resim açıklaması eklemek için öncelikle ilgili Tweete resim yükledikten sonra resmin altındaki “Açıklama Ekle” öğesinin seçilmesi gerekir. Bu kısımdan metin kutusuna bir açıklama girilir ve bu açıklama da resmi betimlemelidir. Metin kutusunun köşesinde ise karakter sayısı gösterilebilmektedir.

Bu aşamalar ile birlikte “Kaydet” seçeneği seçilmelidir ve resmin altında bir “ALT” etiketi görünebilmektedir. ALT etiketi ise resim açıklamasının teknik adı olan alternatif metnin kısaltması olarak bilinmektedir.

Tüm bu işlemler ile birlikte “Tweetle” seçeneği belirlendikten sonra “ALT” seçeneği seçildiğinde ekranda resim açıklaması görünebilmektedir. Bu uygulama ile Twitter’da resim açıklaması eklenebilmektedir. 

Sign in
Services
Blog