Twitch’de Yasaklı Oyunlar Nedir?

Twitch’de Yasaklı Oyunlar Nedir?

Twitch yayıncıları için bazı oyunların yayınlarda oynanması yasaklı olabilmektedir. Twitch’de resmi ESRB derecelendirmesi sistemi mevcuttur ve bu da yalnızca yetişkinler içindir.

Ayrıca oyun eğer nefret söylemi, seks, nedensiz kan ya da aşırı bir şiddet içeriyorsa bu oyun Twitch’in topluluk kurallarını ihlal edebilmektedir ve bu yüzden de bazı oyunların Twitch üzerinde oynanması ve yayınlanması yasaklanabilmektedir.

Twitch’de oyun incelemeleri topluluklardan gelen raporların ardından yapılmaktadır. Oyun eğer ESRB tarafından derecelendirilmemişse Twitch moderasyon ekibi oyunun Twitch’in topluluk kurallarını ihlal edip etmediğini belirleyebilmektedir.

Twitch’de Güçlü Parola Nasıl Oluşturulur?

Twitch’de güçlü bir parola oluşturmak, hesap güvenliği açısından gayet önemli bir durum olarak ön plana çıkmaktadır. Bu yüzden de Twitch’de güçlü parola oluşturmak kullanıcılar için önemli aşamaların arasında yer almaktadır.

Twitch parolasının eşsiz olması bu konuda güçlü parola anlamında önemlidir. Twitch’de mevcut kullanıcı adının kullanan kullanıcıların Twitch’de oturum açmak için oluşturdukları parolayı sadece Twitch’e giriş yapmak için kullanmak gerekmektedir. Başka bir site için oluşturulan paroladan başka bir şifre oluşturulmalıdır.

Twitch’de güçlü bir parola için şifrenin uzun, karmaşık ve unutulmaz bir hale getirilmesi de önemli bir konudur. Şifre yöneticisi de bu işlemi kullanıcıların yerine yapabilmektedir. Eğer parola yani şifre ne kadar uzun olursa, güvenlik konusunda o kadar iyi olmaktadır. Bu sebeple de Twitch parolasının en az 8 karakterden oluşması gerekmektedir. Parolada kullanıcılar birden fazla kelime de kullanabilir.

Twitch’de kullanıcılar şifrelerde kendileri hakkında ya da sevdikleri hakkında bilgileri kullanmaktan kaçınmalıdır. Ayrıca şifrelerde yaratıcı olmak ve tekil kelimeler kullanmamak da Twitch parolasının daha güçlü olması için önerilen durumların arasında bulunmaktadır.

Twitch Hesabına Yetkisiz Giriş Yapıldığı Nasıl Anlaşılır?

Twitch’de hesaba yetkisiz giriş yapıldığını gösteren bazı açık işaretler bulunabilmektedir. Özellikle bu işaretlerin arasında hesap ayarlarında ya da profilde kullanıcıların yapmadığı değişikliklerin bulunması hesaba yetkisiz giriş yapıldığını gösteren bir detay olabilmektedir.

Bununla birlikte hesapta tanınmayan ya da bilinmeyen satım alımlar, takip edilmeyen kullanıcılar hakkında bilgiler alma gibi durumlar da hesaba yetkisiz bir giriş yapıldığını gösterebilmektedir.

 

Sign in
Services
Blog