Twitch’de Uzantılardaki Bitlerden Nasıl Kazanç Sağlanabilir?

Twitch’de Uzantılardaki Bitlerden Nasıl Kazanç Sağlanabilir?

Twitch uygulamasında uzantılar, uygulamada geliştiricilerin izleyicileri için yeni deneyimler yaratmasına imkân verebilmektedir ve bu durumda uygun partnerler ve iştirakler de kendi kanal sayfalarındaki belirli uzantılarda bit kullanıldığında çeşitli kazançlar sağlayabilirler.



Bit kullanımına olanak sağlayan bir uzantı kurarak bu uzantının etkinleştirilmesi ile birlikte, Twitch’de uzantılardaki bitlerden kazanç sağlanmaya başlanabilmektedir. Bu uzantılar da Uzantı Yöneticisi bölümünde Uzantı içi Bit etiketini taşımaktadırlar.

İzleyiciler, uzantıda bit kullandıkları her seferde bu kullanımları açık bir şekilde onaylamaktadır ve izleyiciler kanal sayfalarındaki uzantı içinde bit gerektiren bir işlemi gerçekleştirip onayladıktan sonra, kazanç sağlamaktadırlar. Uzantı içi bit programı Twitch tarafından da kaldırılabilir ya da değişime uğrayabilmektedir.

Twitch’de uzantılardaki bitlerden kazanç konusunda iştirak ve partner gelir payı ödemesi, takip eden ayın birinci gününden on beş gün sonra yapılmaktadır ve uzantı gelirleri de gelir analizi sayfasında Uzantılar kısmından takip edilebilmektedir.

Twitch’de Vurgulayıcı Nasıl Kullanılır?

Twitch’de vurgulayıcı bölümüne girmek için kullanıcılar “Panel” bölümüne giriş yapmalıdır ve bu bölümden Hamburger simgesi tıklanmalıdır. İçerik bölümünün ardından Video Yapım Kiti’ne tıklanması gerekmektedir.

Bu kısımda ise vurgu oluşturabilecekleri videoların sağ kısmında bir Vurgula seçeneği bulunmaktadır ve buna alternatif olarak da üst üste üç nokta simgesine tıklanarak vurgulama komutuna erişilebilmektedir.

Sol üst köşede yer alan açılır menü kısmına tıklandıktan sonra da “Geçmiş Yayınlar” seçeneği seçilip listeyi filtreleyerek bu videolar da daha kolay bir şekilde bulunabilmektedir. Vurgu Sırası bölümünde kullanıcılar ve yayıncıların o ana kadar yaptıkları ve yayınlanmayı bekleyen vurguların bir listesi bulunmaktadır.

Bu kısımdan aynı eski yayından bir yeni vurgu oluşturmak için kullanıcılar “Yeni Vurgu Ekle” düğmesine tıklamalıdır. Farklı bir yayından bir vurgu oluşturmak için ise “Yeni Vurgu Ekle” seçeneğinin yanındaki ok tıklanmalıdır. Bu kısımdan başka bir yayından yeni vurgu seçeneğini seçilmesi gerekmektedir.

Bölümde yer alan “Kaynak Video” seçeneği ise vurgu oluşturulan geçmiş yayını simgelemektedir. Oynatma zaman çizelgesindeki sarı bölümler de vurguya eklenecek olan segmentleri göstermektedir.

Twitch’de Bit Uzantıları Mobilde Kullanılabiliyor Mu?

Twitch’de bit uzantıları mobilde de kullanılabiliyor. Uzantı geliştirici desteklediği durumlarda, Bit Uzantıları mobil platformda da kullanılabilmektedir.

 

Sign in
Services
Blog