Twitch’de Mod Görünümü Nedir ve Özelleştirilebilir Mi?

Twitch’de Mod Görünümü Nedir ve Özelleştirilebilir Mi?

Twitch uygulamasında mod görünümü özelleştirme önemli bir konudur. Özellikle mod görünümü genel olarak beş kısımdan oluşmaktadır. Bu kısımda birinci kısımda yüksek öncelikli görevler için widgetler ile dolu merkezi bir tablo bulunmaktadır.



İkinci kısımda ise ilgili istatistikleri görüntüleyen ve daha az sıklıkta yapılan diğer görevleri barındıran sol tarafta bir kısım bulunur. İzleyici bilgileri ve hızlı eylemleri içeren panel de bu kısımlardan biridir.

Son kısımda ise geri bildirim gönderilebilen ve yeni özelliklere ilişkin güncellemelerin takip edebileceği bir alan bulunmaktadır. Kullanıcılar mod görünümüne girdiklerinde bu mod görünümünün kullanımı ve çalışması hakkında eğitim görebilmektedirler.

Bu eğitimi kullanıcılar istedikleri her zaman tekrardan izleyebilmektedirler ve tekrar izlemek için de Yenilikler ve geri bildirim simgesine girilmeli ve bundan sonra “Eğitimi tekrar izle” düğmelerine tıklanmalıdır.

Twitch’de mod görünümü aynı anda yalnızca bir kanal için kullanılabilmektedir. Moderatörü olunan kanallar arasında geçiş yapmak için de Takip edilen diğer kanallar paneli açılmalı ve oradan da Moderatörü olunan diğer kanallar sekmesinde istenen kanal seçilmelidir.

Twitch’de Bir Kanal Nasıl Şikâyet Edilir?

Twitch uygulamasında bir kanalın şikayet edilmesi hem uygulamanın sağlığı hem de kullanıcıların uygulamada rahat olması açısından önemlidir. Bir kanalda video oynatıcının sağ alt kısmında yer alan düşey üç nokta bölümünden kullanıcıların canlı yayınları şikayet edilebilmektedir.

Bu bölümden yayını şikayet et butonunun kullanılması gerekmektedir. Ayrıca kullanıcı adı ya da profil resmi gibi diğer unsurlar da “Başka bir şikayette bulun” düğmesi ile şikayet edilebilmektedir. Başka bir şikayette bulun menüsünden kullanıcıların fısıltı ve sohbet mesajlarını da şikayet etmek mümkündür.

“Başka bir şikayette bulun” veya “Canlı yayını şikayet et” bölümlerinden bir tanesine dokunularak bir şikayet formu açılmaktadır. Bu şikayet formundan ise şikayet akışının adımlarını izleyerek en uygun kategori seçilmelidir. Daha fazla bilgi verin alanına da ayrıntılı bir açıklama girilmelidir.

Eğer şikayet aşamasında doğru kategori formun ilk sayfa kısmında belirtilmemişse, kullanıcılar “Ara” seçeneğini seçerek ilgili kategoriyi arayabilirler. Bu şekilde Twitch’de bir kanal şikayet edilebilmektedir.

 

Sign in
Services
Blog