Twitch’de Kategori Önerileri Sayfası Nedir?

Twitch’de Kategori Önerileri Sayfası Nedir?

Twitch platformunda özellikle yayın yapan kişilerde kategori önerileri sayfaları çıkabilmektedir. Bu da uygulamada yayın yapacak kategoriye karar vermenin zorluğunu ortadan bir nebze de olsa kaldıran bir durumdur. Özellikle yeni izleyiciye ulaşmaya kanallar için kategori önerileri sayfası önemlidir.



Kategori önerileri sayfalarında kanalın keşfedilme şansının yükseltilmesi de mümkün bir durumken bu sayfada ortalama izleyici ve kanal sayısına göre yüksek kategoriler gösterilmektedir. Bu kategoriler ise genel olarak son 7 gündeki ortalama izlenme saati ile ortalama yayın saatinin karşılaştırması faktörü ile belirlenebilmektedir.

Bu faktör ile birlikte izlenen kategorilere benzer kategoriler ve tahmini gözatma konumu da büyük rol oynayabilmektedir. Eğer kullanıcılar farklı oyunlar oynamaktan keyif alıyorlarsa kategori önerileri de yayıncılık hayatlarında büyük işe yarayabilmektedir.

Twitch üzerinde kategori sayfalarında ortalama izleyici ve kanal sayısına göre kullanıcıların karşısına öneriler çıkabilmektedir. Ortalama izleyici sayısının son 7 gün içerisinde o kategoride yayın yapan kanal sayılarına oranı bu ekranda gözükebilmektedir. Partnerler gibi uygulama içerisinde ortalamanın üzerinde izleyiciye sahip olan büyük kanallar ise bu değerlendirmelerde dikkate alınmamaktadır.

Yani kullanıcıların karşısına çıkan kategori sayfalarında oranlar ne kadar yüksek olursa o kategorinin seçilmesi o kadar mantıklı olacaktır. İlgili önerilerde birçok izleyici tarafından sevilen fakat yine de çok fazla kanal tarafından yayınlanmayan bir kategori de yer alabilmektedir.

Ayrıca Twitch kategori sayfası içerisinde ortalama kanal sayısı da son 7 gün içerisinde bu kategoriyi günlük olarak yayınlayan kanalların ortalama sayısını belirtmektedir.

Twitch Studio İçin Önerilen Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

Twitch Studio için genel olarak önerilen sistem özelliklerinin içerisinde işletim sisteminin en az Windows 7 – 64-bit olması ibaresi yer almaktadır. Bununla birlikte önerilen sistem özelliklerinde grafik kartının NVIDIA GTX 10 serisi ya da üstü, AMD RX400 serisi ya da üstü olması da mevcuttur.

Ram özelliğinin ise 8GB ve üstü önerilen sistem gereksinimleri arasındayken, işlemcinin 8 iş parçacıklı Intel ya da AMD olması da yer almaktadır.

Tüm bunlar kullanıcılar için Twitch Studio kullanım gerekçesi ile önerilen sistem gereksinimleri olarak bilinmektedir.

Sign in
Services
Blog