Twitch’de İfade Nasıl Oluşturulur?

Twitch’de İfade Nasıl Oluşturulur?

Twitch platformunda ifadeler hem kullanıcılar yani izleyiciler hem de yayıncılar anlamında önemli bir unsur olarak ön plana çıkmaktadır. Twitch uygulamasında ifade elemek için öncelikle yayıncıların İştirak ya da Partner düzeyine ulaşmış bir yayıncı olması gerekmektedir.

Bununla birlikte eğer yayıncı Partner ya da İştirak düzeyinde bir yayıncı ise sol kısımdaki kenar çubuğunda yer alan kanal ayarlarında “İzleyici Ödülleri” bölümünden İfadeler bölümüne ve daha sonra bu kısımdan ise “Abone İfadeleri” seçeneğini seçmelidir.

Bu kısımdan ise seçili kademenizdeki “+” simgesine tıklayarak ifade dosyaları yüklenmelidir. Bu şekilde ifadeler Twitch uygulamasında oluşturulabilir ve bu ifadeleri hem yayıncı hem de izleyiciler, yayıncının Twitch chat yani sohbet bölümünde kullanabilmektedir.

Twitch’de Sadakat Puanları Nasıl Kazanılır?

Twitch’de sadakat puanları da izleyiciler açısından önemlidir. Ayrıca sadakat puanları yayıncı için de bir aktivite seçeneği sunabilmektedir. İzleyiciler ve yayıncı arasında tüm bu sebeplerden dolayı sadakat puanları önemli bir tutum oluşturmaktadır.

Twitch’de kanal sadakat puanları kanala özgü bir özelliktir. Bu özellik ile birlikte sadakat puanları, baskınlara katılmak, yayını izlemek ve kanalı takip etmek gibi çeşitli eylem ve aktiviteler ile kazanılabilmektedir. Kanal sadakat puanları genellikle bir kanalda tüm bu şekiller ile kazanılabilir ve bu anlamda izleyici ve yayıncı açısından önemli bir özelliktir.

Twitch’de Sadakat Puanları Nasıl Kullanılır?

Twitch’de sadakat puanları, genel olarak yayıncının etkin hale getirdiği ya da kendi oluşturduğu kanal ödüllerini almak için kullanılabilmektedir. Bununla birlikte ödüller için gereken puanlar da kanaldan kanala göre değişkenlik gösterebilmektedir.

Böylece yayıncılar belirli bir ödül için gereken sadakat puanını da kendi kendilerine belirleyebilmektedirler. Kanal sadakat puanlarını kullanmak ve harcamak için ise uygulamada sohbet penceresinin sol alt kısmında bulunan “Sadakat Puanı” simgesine dokunulması gerekmektedir.

Bununla birlikte bu simgeye dokunduktan sonra o kanalın ödül seçeneklerinin görünmesi mümkün hale gelebilmektedir. Ayrıca her biri için gereken puan miktarlarının yer aldığı bir pencere de açılmaktadır. Twitch’de sadakat puanları bu şekilde kullanılabilmektedir.

Twitch’de Öngörü Nasıl Kullanılır?

Twitch’de öngörü özelliği her ülkede aktif değildir. Bu yüzden de bu özellik için VPN kullanımı gerekebilir. Kanal puanları ile öngörüye katılım sağlanabilmektedir. 

Sign in
Services
Blog