Twitch’de Droplar Nasıl Keşfedilir ve Alınır?

Twitch’de Droplar Nasıl Keşfedilir ve Alınır?

Twitch’de dropları keşfetmek ve almak, uygulamada kullanıcılar için önemli bir konudur. Twitch’in yeni drop kampanyaları, uygulamada favori kanalı izleyerek oyun içi ganimet kazanma şansını da beraberinde getirmektedir. Ayrıca bu durum yeni ve eğlenceli bir yol da sunabilmektedir.



Uygulamada kullanıcıların izledikleri kanal yeni sistem bir Drop kampanyasına katıldığı taktirde, sohbetin üst bölümünde Drop kampanyası ve ödüllerin nasıl kazanacağı hakkında bir mesaj görebilmektedirler.

Oyun geliştiricisi tarafından droplar belirlenen süre boyunca herhangi bir katılımcı kanalı izleyerek açılmaktadır. Bu konuda da izleme süresi şartı yerine getirildiğinde kullanıcılar ödüllerini alabilmektedir. Aynı anda en fazla bir kanalda ödül ilerlemesi kaydedilebilmektedir.

Kullanıcıların, bazı drop ödüllerinde ilerleme kaydedebilmek için, önceki bir ödülü almış ya da kazanmış olmaları gerekebilmektedir. Gözat kategorisinde ve kanal sayfalarında kullanıcılar “droplar etkin” etiketini arayarak, bir kanalda Dropların açık olup olmadıklarını da görüntüleyebilmektedirler.

Kullanıcılar Twitch’de bir kategori ararken droplar etkin etiketini filtreleyebilmektedirler. Böylece de kullanıcılar Drop kazanmak için ilgili Twitch yayıncısının kanalında zaman geçirebilirler. Drop ödülleri kazanabilmek için kullanıcıların Twitch platformunda bir oturum açmış olmaları gerekmektedir.

Oyun içi Drop ödülü kazanabilmek için de oyun hesabının Twitch hesabına bağlı olmuş olması gerekmektedir. Bir hesap bağlantısı gerekiyorsa da Drop ödülünü aldıktan sonra hesabı bağlamayı isteyen bir mesaj gelebilmektedir.

Twitch’de Drop Ödülünü Almak İçin Kanalı İzlemek Şart Mı?

Twitch platformunda drop ödülünü almak için bir kanalda zaman geçirmek ve kanalı izlemek şarttır. Katılımcı bir kanal izlendiği her dakika kullanıcılar drop yolunda ilerleme sağlayabilirler. Drop ilerlemesini de kullanıcılar ilgili kanaldayken, profil menüsünde “Droplar” bölümünden takip edebilmektedirler.

Kullanıcıların dikkat etmesi gereken durum ise Twitch’de bir drop ödülü için aynı anda en fazla bir katılımcı kanalda ilerleme sağlayabildikleridir. Belirli bir kampanya kapsamındaki Drop ilerlemesi yüzde yüze ulaştığında, sohbetin alt bölümünde kullanıcılar Drop kazandığına ve bu Drop ödülünü alması gerektiğine dair bir bildirim de almaktadırlar.

Bu sebeple de Twitch platformunda Drop ödülünü almak için kanalı izlemek şart durumdadır fakat Drop kazanmak için “droplar aktif” seçeneği olan kanalın izlenmesi gerekilmektedir.

 

Sign in
Services
Blog