Twitch’de Birisine Moderatörlük Nasıl Verilir?

Twitch’de Birisine Moderatörlük Nasıl Verilir?

Twitch platformunda yayıncılar, bazı kullanıcılara moderatörlük ve VIP gibi ayrıcalıklı yetkiler verebilmektedir. Bu yetkiler genel olarak yayıncıların yayındayken sohbet kısmı ile ilgilenmesi için verilir. Bununla birlikte, moderatör ve VIP’ler yayıncıların chat kısmında diğer kullanıcılara göre ayrıcalıklı durumdadır.

Twitch platformunda moderatörlerin kullanıcı adı kısmının yanında bir yeşil kılıç sembolü görülebilmektedir. Twitch’de bir VIP olan kişinin yanında ise pembe kristal işareti görülmektedir. Bu anlamda Twitch yayıncıları, bu moderatör ya da VIP seçeneklerini kimlere verilebileceklerini belirleyebilmektedirler.

Twitch yayıncıları için moderatör ve VIP seçimi önemlidir çünkü bu konuda bir sınırlama da mevcuttur. Twitch yayıncıları belirli sayılarda moderatör ve VIP alımı yapabilmektedir. Daha sonradan bu moderatör ve VIP üyelerini düzenleyebilmektedirler.

Twitch yayıncıları bir kullanıcıyı kanalda VIP ya da mod olarak eklemek için yayınlarında chat kısmında ünlem işaretini kullanarak “/vip kullanıcı adı” ya da mod eklemek için ise “/mod kullanıcı adı” yazması gerekmektedir.

Twitch yayıncıları verdikleri modluğu ya da VIP’liği kaldırmak için ise aynı şekilde chat kısmında “/unvip kullanıcı adı” ya da “/unmod kullanıcı adı” komutlarını kullanılması gerekmektedir. VIP ya da modların bir listesini görmek için ise aynı biçimde chat kısmına “/vipler” ya da “/modlar” komutunun kullanılması gerekmektedir.

Bu işlemleri kanalın sahibi ve kanalda moderatör olan kişiler yapabilmektedir. Twitch yayınlarında en yetkili kişi yayın sahibi, sonra moderatör, sonra ise VIP üyelerdir.

Twitch’de Yayın Geçmişi Nasıl Açılır?

Twitch uygulamasında yayın geçmişini açmak için “Yayın Bilgisini Düzenle” panelinde Tekrar Gösterim seçeneğinin işaretlenmesi gerekmektedir. Yayın başlığının başına tekrar gösterim ifadesi eklenmelidir.

Böylelikle yayına giriş bildiriminizin başına tekrar gösterim ifadesinin eklenmesiyle Twitch’de yayın geçmişi açılabilmektedir.

Twitch’de Prime Abonelik Nasıl İptal Edilir?

Twitch uygulamasında prime abonelik iptal etmek için iptal etmek istediğiniz aboneliğe gidilmesi gerekmektedir. Bu kısımda sağ tarafta bulunan çark simgesine dokunulması gerekmektedir.

Bu kısımdan ise aboneliği yenileme seçeneği seçilerek aboneliğin yenilenmesi durdurulabilmektedir.

Twitch’de Aboneliğin Yinelenen Aylık Ödemesi Nasıl İptal Edilir?

Twitch’de aboneliğin yinelenen aylık ödemesini iptal etmek için Abonelikler sayfasına gidilmelidir. Bu kısımdan iptal işlemi yapılabilmektedir.

Böylece Twitch’de abone olduğunuz kişiye abonelik sonlanacak ve aylık ödeme alınmayacaktır.

 

Sign in
Services
Blog