Twitch Yayını Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Twitch Yayını Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Twitch, dünya çapında en çok kullanılan yayıncılık platformlarının başında gelmektedir. Sayısız kullanıcının yayın açabildiği ve farklı yayınlara katılabildiği Twitch, para kazanmak için de ideal bir platform olarak karşımıza çıkmaktadır. Twitch yayını açmak isteyen bireyler, bu platform üzerinden yayın açmanın oldukça kolay olduğunu, ancak dikkat edilmesi gereken bazı hususların da bulunduğunu bilmelidir.

Twitch yayıncılığı yapabilmek için internet bağlantısı, bilgisayar sistemi gibi teknik konular oldukça önemlidir. Buna ek olarak yayınların nasıl yapılacağı, ne tür yayınlar açılacağı, nasıl daha geniş kitlelere ulaşılacağı da dikkat edilmesi gereken unsurlar arasında yer almaktadır. Aşağıdaki başlıkları inceleyerek bu konularda dikkat etmeniz gerekenleri öğrenebilirsiniz.


Twitch Yayını Açılacak Bilgisayar Nasıl Olmalı?


Twitch yayını açmak isteyen bireyler, sistem gereksinimleri ve bu gibi teknik konularda bilgi almak istemektedir. Twitch yayını açmak için çoğu bilgisayar kullanılabilmektedir. Ancak kaliteli ve sorunsuz yayınlar için mutlaka önerilen sistem gereksinimlerini karşılamak gerekmektedir. Minimum ve önerilen sistem gereksinimleri ise şu şekildedir:

Minimum Sistem Gereksinimi;

·        İşlemci: 4 çekirdekli Intel veya AMD

·        İşletim Sistemi: Windows 7 64-bit

·        RAM: 4+ GB (2 GB boş)

·        Grafik Kartı: DirectX 11 uyumlu

Önerilen Sistem Gereksinimi;

·        RAM: 8GB ve üstü

·        İşlemci: 8 iş parçacıklı Intel veya AMD

·        İşletim Sistemi: Windows 7 64-bit

·        Grafik Kartı: NVIDIA GTX 10 serisi ya da üstü, AMD RX400 serisi ya da üstü

Belirtilen bu gereksinimler, Twitch Studio için gereklidir ve resmi Twitch web sitesinde de belirtilmektedir. Bu sistem gereksinimlerine sahip olan bilgisayarlarda rahat bir şekilde yayın açılabilmektedir.


Telefondan Twitch Yayını Açılabilir Mi?


Twitch yayını açmak için bilgisayar yerine mobil cihaz kullanmak isteyen pek çok kişi bulunmaktadır. Bu bağlamda telefondan Twitch yayını açmak teknik bakımdan mümkündür. Ancak güçlü bir bilgisayar yerine mobil cihazlardan yayın açmak istenilen verimi vermeyecektir. Bu nedenle yayın kalitesi kötü olur ve izleyiciler yayından hoşlanmayabilir. Tüm bu hususlar göz önünde bulundurulduğu zaman yayıncılık yapmak isteyenlerin bir önceki başlıkta belirtilen sistem gereksinimlerini karşılayan özelliklere sahip bilgisayarlar üzerinden yayın açması tavsiye edilmektedir.


Twitch Yayını Açarken Nelere Dikkat Edilmeli?


Twitch yayını açarken pek çok hususa dikkat edilmesi gerekmektedir. Yayının kaliteli olabilmesi, insanların yayından keyif alması ve yayıncılığın başarılı olabilmesi için şunlara dikkat edilmelidir;

·        Yayınlarda topluluk ilkelerini ihlal edecek çıplaklık, istismar, şiddet gibi hiçbir eylem bulunmamalıdır.

·        Yayınlarda oyun oynanacaksa, sistemin güçlü olması gerekir.

·        Yayında kullanılan kameranın kaliteli ve yüksek çözünürlüğe sahip olması da önemlidir.

·        Yayıncı, chat sohbetini düzenli olarak kontrol etmeli ve izleyicileriyle etkileşim içerisinde olmalıdır.

Bunlara dikkat edilerek Twitch yayını açmak, kısa süre içerisinde yayınların başarılı olabilmesini ve bu mecradan para kazanılabilmesini mümkün hale getirmektedir.  

Sign in
Services
Blog