Twitch Nasıl Daha Etkin Kullanılır?

Twitch Nasıl Daha Etkin Kullanılır?

Twitch, e-spor ve video oyunlarına odaklanan canlı görüntü akışı sunan bir platformdur. Haziran 2011 yılında Justin.tv kurucuları tarafından kurulmuş ve sosyal medya kullanıcılarının beğenisine sunulmuştur. Twitch her ay 50 milyona yakın kullanıcıya hizmet vermektedir. Bu bağlamda en çok ziyaret edilen platformlar arasında yerini almıştır.

Twitch kullanıcıları platformu daha etkin kullanmanın yollarını aramaktadırlar. Twitch’i etkin kullanmanın yolu, düzenli olarak yayın açmaktan geçmektedir. İzleyiciler, kendilerini önemseyen ve vakit ayıran yayıncılarla etkileşim kurmayı daha çok sevmektedir. İlk kez yayınınıza gelen izleyici sunduğunuz yayını beğendiği takdirde size abone olacaktır.

Twitch platformunu etkin olarak kullanırsanız bu platformdan bağış yoluyla ciddi paralar kazanmanız da mümkün olmaktadır. Bir izleyici sevmediği yayıncılara bağış göndermez. Bu nedenle platformda etkin olup kendinizi izleyicilere sevdirmeniz büyük önem arz etmektedir.


Twitch’te İzleyici Çekme Yolları

Twitch kullanıcıları izleyiciyi çekme ve elinde tutma konusunda birbirleri ile yarış haline girmektedir. İzleyiciyi yayınınıza çekmek için yapmanız gereken işlemlerin başında samimi olmak gelmektedir. Eğer dozunu kaçırmadan izleyicilere karşı samimi davranırsanız sizi sevme olasılıkları artacaktır. Ayrıca izleyicileriniz ile etkileşim içerisinde olmanız da çok önemlidir. Örneğin size bir soru sorulduğunda mutlaka cevap vermeniz gerekir.

Sizi ilk kez izleyen kullanıcılara denk gelirseniz onları güzel bir şekilde karşılayarak kendiniz ve yayınlarınız hakkında kısa bir bilgilendirme yapabilirsiniz. Böylece size ve yayınınıza karşı oluşabilecek ön yargıların da önüne geçmiş olursunuz. Tüm bunların yanında izleyicilerinizin bildirimleri açması için sohbet botları oluşturmanızın da büyük faydası olacaktır.


Twitch’te İşinize Yarayabilecek Araçlar

Twitch kullanıcıları tarafından etkin olarak kullanılması gereken birçok araç bulunmaktadır. Bu araçlardan ilki Anketlerdir. İzleyicileriniz için anketler oluşturarak onları yayına dahil edebilir ve sizle etkileşim kurmalarını sağlayabilirsiniz. Sadakat puanlarını etkinleştirmeniz durumunda da izleyicilerinizin kanalınızda geçirdiği zamanı %18 oranında artırabilirsiniz.

Twitch’te etkinliğinizi artırabilecek bir diğer araç ise MegaCheer’dir. MegaCheer etkinliği sırasında kullanılan bit oranını %30’a varan oranda artırabilirsiniz. Bu sonuçlar Twitch tarafından açıklanmış resmi sonuçlardır. Ayrıca uzantıları kullanarak da yayınlarınıza olan katılımı ciddi oranda artırmanız mümkündür.


Twitch Yayını Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Platformda daha etkin olabilmeniz için bazı durumlara dikkat etmeniz gerekmektedir. Twitch kullanıcıları, kendilerini yabancı olarak gördükleri yayınlarda vakit geçirmek istememektedirler. Bu nedenle izleyicilere soğuk davranmamanız gerekmektedir. Ayrıca yaptığınız yayınlarda rahatsız edici içeriklere yer vermemeniz de çok önemlidir. Topluluk kurallarını ihlal edici davranışlarda bulunursanız Twitch tarafından yaptırımlara maruz kalabilirsiniz.

Platformda yayın yaparken dikkat etmeniz gereken bir diğer durum ise, yayını açarken ve sonlandırırken gelişigüzel davranmamanız gerektiğidir. Bu kısımlarda izleyicilerinize bilgilendirici açıklamalar yaparak onları yayınlarınızın konusu ve zamanı hakkında aydınlatabilirsiniz. Bu gibi durumlara dikkat ederek sizler de Twitch platformunu daha etkin bir şekilde kullanabilirsiniz.

Sign in
Services
Blog