TikTok’un Kuruluş Öyküsü

Sosyal medya içerisinde bir zamana damga vuran Vine’ı hatırlamayan yoktur. Kısa süreli videolarla kaliteli içerik üreten pek çok kişi bu platform sayesinde tanınmış hatta farkında olmadan bir sürü kişi yaratıcılığını bu sayede ortaya çıkartmıştı. Bu platform kaldırıldı ancak TikTok uygulaması aynı sistemle Vine’dan çok daha büyük bir kitleye ulaşmayı başardı. Kullanıcılara 15 saniyelik video çekme süresi tanıyan TikTok son zamanların en popüler platformu olarak karşımıza çıkıyor. Kendinden önce gelen pek çok uygulamayı geride bırakan TikTok’un başarısının sırrı ne? Hesap açan milyonlarca kişi bu uygulama içerisinde fenomen olmaya çalışmaktadır. Bu noktada SMM panel kullanıcıların yardımına yetişiyor ve fenomen olmak isteyen kişilerin geniş kitlelere ulaşmasına olanak tanıyor. Peki ama, TikTok’un kuruluş öyküsü tam olarak ne? Bu yazımızda herkesin gönlünde taht kuran TikTok’un başarısından bahsedeceğiz.

 

Devasa Bir Başarı Hikayesi: TikTok

TikTok, 2016 yılında ByteDance adı verilen bir şirket tarafından piyasaya sürüldü. Şirketin kurucusu ise Çinli bir girişimci olan Zhang Yiming’tir. Bu girişimci aynı zamanda şirketin CEO’luk görevini de üstlenmektedir. Buraya kadar aslında her şey normal. Sıradan bir sosyal medya platformu kurulumunu tamamlıyor ve kullanıcıların beğenisine sunuluyor. İlk zamanlar çok bilinmeyen ve acemice kullanılan bir uygulamaydı. Ta ki 2018 yılına kadar. TikTok, Aralık 2018 yılında ilginç bir olayla karşılaştı. Uygulamayı kullanan bir kullanıcı, Adele’in Someone like you şarkısını kırmızı jelibon ayılara söyletti. Video acemice çekilmiş olmasına rağmen oldukça sevimliydi. Kullanıcı, TikTok’a pazarlama bütçesinden bile daha önemli yeni yıl hediyesi verdi. Bu video sayesinde TikTok, şu an herkes tarafından bilinen hatta köklü sosyal medya platformlarına kafa tutan bir uygulama haline geldi. Kullanıcı ise çektiği video sayesinde dünya çapında viral olarak adını herkese bahsettirmeyi başardı.

 

TikTok’un 3 Yüzü

TikTok’un kuruluş öyküsü burada bitmedi. Aslında bu platform son halini almadan önce 3 farklı uygulama olarak karşımıza çıktı. İlki hali Musical.ly adı verilen bir uygulamaydı. Bu uygulama 2014 yılında kuruldu ve birçok kişinin ilgi odağı oldu. İkinci olarak ise biraz önce bahsettiğimiz ByteDance şirketi tarafından kurulan bir uygulama olarak karşımıza çıktı. Bu uygulama Çin’de Douyin olarak tıpkı Musical.ly gibi hizmet vermektedir. Bu uygulama Çin halkı tarafından ilgi gördüğü için Çin uygulamanın adını değiştirmemeye ve aynı şekilde kullanmaya devam etmektedir. ByteDance şirketi Douyin ile yakaladığı başarı ile büyümeye gitmeye karar verdi. Bunun sonucunda 2018 yılında Musical.ly uygulamasını satın aldı ve adını TikTok olarak değiştirdi. Girişimci Zhang Yiming, Musical.ly uygulamasının hiçbir özelliğini bozmadı. Uygulama içerisinde bulunan tüm hesapları ve verileri de TikTok uygulamasına taşıdı. Böylece TikTok sosyal medya platformları arasında yerini almayı başardı. Uygulama içerisinde yükselmek isteyen kullanıcılar ise SMM panel hizmetleri yardımıyla hesaplarını büyüterek birçok kişiye içeriklerini gösterme olanağı kazandı.

 

Sign in
Services
Blog