TikTok Nedir?

TikTok Nedir?

TikTok, kişilerin 60 saniyelik fotoğraf, müzik ya da video paylaşıp ya da izlemesini sağlayan bir sosyal medya uygulamasıdır. Uygulama 2016 yılında Çin’de Douyin adı ile çıkmıştır ve hala daha bu isimle kullanılmaya devam etmektedir. 2018 yılına geldiğimizde ise uygulama ülkemizde TikTok ismiyle kullanıcılara sunulmuştur. TikTok’u hem IOS hem de android servislerinden indirerek ücretsiz bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz.

TikTok son yıllarda en çok kullanılan platform olarak karşımıza çıkıyor. SMM panel hizmetleri sayesinde sizlerde uygulama içerisinde etkileşiminizi arttırabilir ve videolarınızı daha fazla kişiye ulaştırabilirsiniz. Peki ama, TikTok’u bu kadar kullanılabilir kılan özelliği nedir? TikTok’un özellikle çocuklar için vazgeçilmez olmasının sebebini bu yazımızda sizlerle paylaşacağız.

 

TikTok Uygulaması Ne Kadar Güvenli

TikTok son zamanlarda hemen herkes tarafından kullanılmaya başlanan eğlenceli bir sosyal medya platformudur. Kullanıcılar tam olarak TikTok nedir? sorusunun cevabını biliyor mu? TikTok’a kendiniz özgün içerikli videolar üretebilir, film repliklerini dudaklarınızı oynatarak canlandırabilir veya fotoğraflardan klipler oluşturabilirsiniz. İsterseniz SMM panel yardımıyla takipçi ve etkileşim alabilir ve platform üzerinden para kazanabilirsiniz.

Sanal dünyada ailelerin ise asıl merak ettiği konu güvenlik… TikTok uygulaması kullananlar için ne kadar güvenli? Uygulamanın içindeki videolar zararsız olsa da bu platformun herkese açık olduğunu unutmayın. Nasıl kullanılan diğer sosyal medya uygulamalarında paylaşım yapıyorken dikkatli oluyorsak aynı şey TikTok içinde geçerlidir. Sanal dünyada herkes tarafından bilinen en temel kural: “Yüklenen hiçbir şey asla tam olarak yok olmaz.” Bu yüzden uygulamayı indirdikten sonra halka açık olan uygulamayı ilk olarak arkadaşlarınız olarak değiştirin. Böylece sizin tanıdığınız kişiler dışında kimse çocuklarınızın videolarına erişemez.

Bu güvenlik önlemleri fenomen olmak isteyen kişileri maalesef kapsamamaktadır. Çünkü kişinin hesabının herkesin erişimine açık olması gerekir. Böylece paylaşılan video herkese ulaşarak viral olabilir. Bu noktada videoların görünür olmasını isteyen kişiler SMM paneller ile iletişime geçerek organik takipçi yardımıyla beğeni sayısını artırıp paylaşımının keşfete düşmesini sağlayabilmektedir.

 

TikTok Kullanımı

Bilmeyenler için aslında TikTok kullanımı oldukça kolaydır. Bunun için bir akıllı telefonunuzun olması yeterlidir.

·         Uygulamayı telefonunuza indirdikten sonra yapmanız gereken ilk iş sisteme kaydolmaktır.

·         TikTok’a e-posta, telefon numarası ya da diğer sosyal medya aracılığıyla kaydolabilirsiniz.

·         Sol alt kısımda keşfet yazan büyütece tıklayarak uygulama içinde arama yapabilirsiniz. Bu sayede kayıtlı arkadaşlarınızı kolaylıkla bulabilir ya da viral olan videoları aratabilirsiniz.

·         Sağ alt kısımdaki mesaj bölmesine tıklayarak sizi takip eden kişileri görebilir ve mesaj atan kişilerin yazılarını yanıtlayabilirsiniz.

·         Video paylaşmak için ise uygulamanın tam ortasında bulunan + sembolüne tıklamanız yeterlidir. Videonuza ses ekleyebilir, yeni bir video çekmeden galerinizde var olan bir videoyu sistem içerisine yükleyebilirsiniz.

TikTok uygulaması gün geçtikçe popülerliğini arttırmaya devam ediyor. Yüklediğiniz videoların keşfete düşüp herkes tarafından izlenmesini istiyorsanız vakit kaybetmeden SMM panel ile iletişime geçerek etkileşim konusunda yardım alabilirsiniz.

 

Sign in
Services
Blog