Telegram Uygulamasında Yakındaki Kişiler Nedir?

Telegram Uygulamasında Yakındaki Kişiler Nedir?

Telegram uygulamasında yakındaki kişiler bölümü, uygulamayı kullanan kullanıcıların genel olarak yerel grupları keşfetmesine yarayan bir özelliktir. Ayrıca bu özellik sayesinde Telegram kullanıcıları kendi bölgelerinde sohbet edecek arkadaşlar da edinebilmektedir.

Yakındaki Kişiler bölümü uygulamada yakın kişiler ile hızlıca iletişim kurulmasına olanak tanıyan bir özellik olarak ön plana çıkarken, bu özellik genel olarak isteğe bağlı bir özelliktir. Uygulamada “Kişiler” bölümünden “Yakındaki Kişileri Bul” bölümünden bu özellik kullanılabilmektedir.

Telegram uygulamasında “Yakındaki Kişiler” özelliği açık iken, konum olarak yakında bulunan kişiler uygulama üzerinden görülebilmektedir. Bu bölümü aktif bir hale getirmeyen kullanıcılar ise yakındaki kişiler sekmesinde gözükmezler.

Telegram üzerinde “Beni Görünür Yap” seçeneğine tıklayarak kullanıcılar uygulama üzerinde bulunan profillerini yakındaki kişiler listesine kalıcı olarak ekleyebilmektedirler. Profil görünür hale geldikten sonra ise kullanıcılar istedikleri zaman yine uygulama üzerinden “Beni Göstermeyi Durdur” seçeneğine dokunarak listeden kaldırabilmektedirler.

Telegram’da Son Görülme Gizlenebilir Mi?

Telegram’da son görülmeyi gizlemek mümkün bir seçenektir. Uygulama üzerindeki “Gizlilik ve Güvenlik” ayarlarından son görülme gizlenebilmektedir ve ayarlardan son görülme bilgisinin kimin görebileceğini seçmek de mümkündür.

Son görülme seçeneği Telegram uygulamasında uygulama üzerinde ulaşılabilir olup olunmamayı anlamayı mümkün kılan bir özelliktir. Birçok kullanıcı son görülme konusuna dikkat etmektedir. Uygulama üzerinde “Son görülme yakınlarda”, “Son görülme bir hafta içinde”, “Son görülme bir ay içinde” ve “Son görülme uzun zaman önce” olarak dört adet değer bulunmaktadır.

Telegram’da Mesajlar Silinebilir Mi?

Telegram’da var olan mesajlar silinebilmektedir. Özellikle uygulama üzerinde bire bir sohbetlerde gönderilen ya da alınan mesajlar istenen zamanda silinebilmektedir. Telegram gruplarında ise kullanıcılar yalnızca kendi gönderdikleri mesajları silebilmektedirler.

Ayrıca bunlar ile birlikte Telegram’da sohbet geçmişinin tamamı da silinebilmektedir ve uygulamada silinen mesajlar sohbette bir iz de bırakmamaktadır.

Telegram’da Nasıl Gizli Sohbet Başlatılır?

Telegram’da gizli sohbet başlatmak için iletişim kurmak istenen kullanıcının profili açılmalıdır ve nokta kısmından “gizli sohbet başlat” seçeneği seçilmelidir.

Telegram’da gizli sohbetler cihaza özeldir ve cihazlardan birinde gizli sohbet başlatıldığında bu gizli sohbet yalnızca o cihazda kullanılabilmektedir.

 

Sign in
Services
Blog