Telegram Pasaportu Nedir?

Telegram Pasaportu Nedir?

Telegram uygulamasında pasaport yani Telegram pasaportu genel olarak kişisel kimlik gerektiren hizmetler için bir yetkilendirme yöntemi olarak bilinmektedir. Telegram Pasaportu ile kullanıcılar belgelerini bir kez yükleyebilir ve ardından da verileri gerçek dünya kimliği gerektiren hizmetler ile anında paylaşabilmektedirler.



Kullanıcıların kimlik belgeleri ile kişisel verileri de Uçtan Uca Şifreleme yöntemi kullanılarak Telegram bulutlarında depolanmaktadır. Telegram için genel olarak bu veriler de anlamsızdır ve Telegram uygulamasının

Telegram Pasaportu’nda saklanan verilere erişimi yoktur.  Kullanıcılar verileri paylaştığında bu veriler doğrudan alıcıya gitmektedir.

Telegram’da Sorun Gidermede Nasıl Kod Alınır?

Telegram uygulamasında sorun giderme sorunlarında kod alma yöntemleri devreye girebilmektedir. Bu kod almanın da bazı yöntemleri bulunabilmektedir. Cep telefonu ile kod alma da bu yöntemlerin arasındadır.

Cep telefonu ile kod almak için cep telefonu numarasının uluslararası formatta girilmesi gerekmektedir. Bununla birlikte kayıt ya da oturum açma sorunlarında Telegram’a form üzerinden ulaşım sağlanabilmektedir.

Telefon numarası ile kod almada telefon görüşmesi yolu ile kod alınımı sağlanabilmektedir. Bu özellik ise uygulamada sadece iki adımlı doğrulama etkinleştirilmiş hesaplar için kullanılabilmektedir.

Telegram hesaplarına ise yalnızca bir cep telefon numarası bağlanabilmektedir. Telegram hali hazırda sabit hat numaralarını da desteklememektedir.

Telegram ile kod alma yönteminde ise son zamanlarda kullanıcılar uygulamalardan birini başka bir cihazda kullandı ise giriş kodunu SMS yerine Telegram üzerinden alabilmektedir.

Bu şekilde de kullanıcılar kod almak için bağlı herhangi bir cihazdan Telegram’ı kontrol etmelidirler. Telegram ile yapılan sohbetlerde mavi tikli doğrulanmış bir profilden kod alınabilir.

Telegram üzerinden kod alırken güncel bir telefon numarası kullanımı ise son derece önemlidir. Telefon numarasında gerçekleşen değişimlerde ise yeni telefon numarası Telegram’da da güncellenmelidir.

Telegram’ın Özel Sohbetleri Nasıl Korunuyor?

Telegram’da kullanıcıların gizli ve özel sohbetleri korunmaktadır. Telegram’ın özel gizli sohbetleri uçtan uca şifreleme kullanmaktadır.

Telegram sunucularında da iz bırakmaz ve Telegram kendi kendini yok eden mesajları desteklemektedir. Gizli sohbetler Telegram bulutunun bir parçası değildir ve bunlara sadece kaynak cihazdan erişilebilmektedir. Bu sebeple de Telegram’da gizli ve özel sohbetler bu şekilde koruma altındadır.

 

Sign in
Services
Blog