Telegram’da Nasıl Kullanıcı Adı Alınır?

Telegram’da Nasıl Kullanıcı Adı Alınır?

Telegram’da kullanıcı adları herkese açık bir şekilde görünebilmektedir. Bu aşamada ise Telegram uygulamasında diğer kullanıcılar, kullanıcı adı sayesinde diğer kullanıcıları bulabilmektedir.

Ayrıca kullanıcı adı alan kişiler uygulamada genel sonuçlar altındaki kişiler aramasında da görülebilmektedir. Telegram’da kullanıcıları bulan kişiler, numarayı bilmese bile kullanıcılara mesaj gönderebilmektedirler. Bu konuda da rahat olmayan kullanıcılar uygulamada bir kullanıcı adı oluşturmamalıdır.

Telegram’da kullanıcı adı ayarlar kısmından ayarlanabilmektedir ve bu bölüde sohbet, mesaj ve kullanıcı adlarını aramak için sohbet listesindeki evrensel arama kutusu da kullanılabilmektedir. Uygulamada kullanıcı adı almak için hesap bölümüne giriş yapılması gerekilmektedir.

Bununla birlikte Telegram’da kullanıcı adı almak bir zorunluluk değildir. Telegram kullanıcı adları herkese açıktır ve Telegram üzerinde bir kullanıcı adı seçmek de kişilerin genel aramadan o kullanıcıları bulmasını sağlamaktadır. Ayrıca kullanıcı adı alan kişilere, numara bilinmese de mesaj gönderilebilmektedir.

Telegram’da Onay İşaretleri Ne Anlama Geliyor?

Telegram’da onay işaretleri ile kullanıcılar mesajlarda teslim edildi durumlarını ve mesaj durumlarını görebilmektedir. Telegram uygulamasında onay işaretlerinde tek tik, mesajın telegram bulutuna teslim edildiğini ve eğer bildirimlere izin verildi ise mesaj kullanıcıya ulaştı demektir.

Telegram’da iki tik onay işareti ise mesajın okunduğu anlamına gelmektedir. Bu bölümde Telegram’ın açılması ve mesaj ile sohbetin açılması durumunda çift tik onay işareti olmaktadır.

Telegram’da Gruplar ve Kanallar Arasındaki Fark Nedir?

Telegram uygulamasında kanallar ve gruplar arasında fark bulunmaktadır. Telegram grupları genel anlamıyla arkadaş ya da aile ile bir şeyler paylaşmak ya da küçük ekipler dahilinde iş birliği yapmak için ideal bir özelliktir.

Bu gruplar ise büyüyebilmektedir ve 200 bin kişiye kadar olan toplulukları destekleyebilmektedir. Ayrıca bununla birlikte grup herkese açık bir hale getirilerek yeni üyeler de gruplara giriş yapabilmektedir.

Telegram’da kanallar ise büyük kitlelere mesaj yayınlamak için bir araç olarak görülmektedir. Bu kanallarda sınırsız abone olabilmektedir. Kanaldaki her mesajın bir görüntüleme sayacı da bulunmaktadır.

Tüm bunar ile birlikte Telegram uygulamasında gruplar genel olarak yerel özellik kanallar ise genel özellik olarak adlandırılabilmektedir. Gruplar daha küçük bir toplulukları ifade ederken, kanallar sınırsız ve bir anlamda resmi özellikleri ifade edebilmektedir.

Sign in
Services
Blog