Telegram’da Mobil Cihazlarda Uygulama İzni Verilmesi Nedir?

Telegram’da Mobil Cihazlarda Uygulama İzni Verilmesi Nedir?

Telegram uygulamasında mobil cihazlarda uygulama izni, uygulamanın kullanıcılardan uygulama için kullanılması gereken özellikler amacı ile izin almasını vurgulamaktadır. Bazı durumlarda ise bazı izin monitörleri yanlışlıkla Telegram’ın arka planda kameraya erişim istediğini kullanıcılara bildirebilmektedir.



Bu da uygulama kamera hakkında bilgi istediğinde gerçekleşmektedir ve bu durum bazı markaların izin monitörleri için aynı görünebilmektedir. Kullanıcılar ek düğmeye dokunduklarında ya da bir video ile bir video mesajı kaydetmeye başladıklarında, uygulama tarafından kullanıcılardan kamera bilgisi istenmektedir.

Kullanıcılar bu işlemi yapınca uygulamayı hızlı bir biçimde kapatılırsa zaten önceden başlatılan istek, uygulama arka planda olduğunda eş zamansız olarak çalışmayı deneyebilmektedir ve sistem yeni bir mesaj hakkında bildirim göstermek için de uygulama uyandırdığında gönderilebilmektedir.

Her durumda da bu istekler yalnızca kamera bilgisi içindir ve uygulama hiçbir zaman kameranın kendisini arka planda kullanmamaktadır. Bu konuda Telegram’da mobil cihazlara uygulama izni verilmesi; kamera, mikrofon ve benzeri özelliklerin uygulamada kullanılabilmesi izinlerini içermektedir.

Kullanıcılar bu izinleri vererek uygulamada kamera, mikrofon ve benzeri özellikleri kullanabilmektedir. Bu anlamda güvenlik sorunları yaşayan kullanıcılar da bu konuda Telegram’ın açık kaynak kodunu kontrol edebilmektedirler.

Telegram’da Kişileri İsim Yerine Numara Olarak Görme Durumunda Ne Yapılmalı?

Telegram uygulamasında kişileri isim yerine numara olarak görme durumları sık bir şekilde yaşanabilmektedir. Uygulamada özellikle kullanıcılar arkadaşlarının Telegram uygulamasına sahip olduklarını biliyorlarsa fakat onları göremiyor ya da isim yerine numara olarak görüyorlarsa, bu durumda birkaç işlem yapabilmektedirler.

Telegram’ı Android telefonlarda kullanan kişiler bu durumda uygulamanın en son sürümünü kullandıklarından emin olmalıdırlar. Bu aşamadan sonra ise uygulamayı yeniden başlatmak bu sorunun çözümüne etki edebilmektedir.

Telegram uygulamasını İos telefonlarda kullanan kişiler ise bu konuda uygulamayı çıkmaya zorlayabilmektedirler ve yeniden başlatabilmektedirler. Ayrıca rehberdeki ilgili kişi ismini geçici olarak değiştirmek de bu sorunu çözebilmektedir.

Tüm bunlar etkili olmazsa, İos ve Android işletim sistemine sahip telefonlarda uygulamada hesaptan çıkış yapılmalı ve tekrar giriş yapılmalıdır. Bu şekilde, Telegram’da kişileri isim yerine numara olarak görme ya da hiç görmeme sorunları çözülebilmektedir. 

Sign in
Services
Blog