Telegram’da Kişilerde Ekli Olmayanlara Mesaj Gönderilebilir Mi?

Telegram’da Kişilerde Ekli Olmayanlara Mesaj Gönderilebilir Mi?

Telegram uygulamasında kullanıcılar kişilerinde ekli olmayan kişi ve hesaplara mesaj gönderme konusunu sıklıkla araştırabiliyor. Bu konuda da özellikle Telegram uygulaması, belirli şart ve sınırlar uygulayabiliyor. Tüm bu şart ve sınırlara göre de uygulamada bu durum çeşitli faktörlere olarak değişkenlik de gösterebiliyor.



Kullanıcılar bir Telegram hesaplarından istenmeyen mesajları uygulamaya bildirdiğinde Telegram bu konuda bir sınır uygulayabiliyor ve bu konuda bildirilen hesaplar yalnızca rehberlerinde kişi numarası olarak numarası kaydedilen kişilere mesaj gönderebiliyor.

Yani Telegram uygulamasında kişilerde ekli olmayanlara mesaj gönderilebiliyor fakat kişilerinde ekli olmayan kullanıcılara mesaj gönderen bir hesap şikâyet edildiğinde ise o kullanıcı rehberinde ekli olmayan kişilere artık mesaj gönderemiyor.

Bu uygulamada da Telegram üzerinde tanınmayan kişiler ile rasgele bir şekilde iletişim kurum rahatsız edici mesajlar gönderme konusunda gerçekleştiriyor. Tanımadığı kişilere rahatsız edici mesajlar gönderen kişiler, herhangi bir şikâyet halinde gelecekte bu özelliği kullanma yeteneğini de kaybediyor.

Telegram’da Çeviriler Güncelleştirilebilir Mi?

Telegram uygulamasının arayüzündeki belirli bir ifade ya da belirli bir çevirisini beğenmeyen kullanıcılar bu anlamda Telegram ile iletişime geçebiliyor. Kullanıcılar bu konuda Telegram’ın yerelleştirme platformuna da göz atabiliyorlar.

Bu kısımda herkes çeviri önerebiliyor ve en iyi çeviriler için de oy verebiliyor. Yani Telegram’daki çeviriler bu sayede güncelleştirilebiliyor.

Telegram uygulamasında tek tek ifadeler için önerilerin ötesine geçmek ve dilde resmi olarak çeviriyi sürekli olarak sürdürmeye yardımcı olmak isteyen kullanıcılar da uygulama üzerinden Telegram ile iletişime geçebiliyor.

Telegram’ın Sunucu Tarafındaki Kodlarına Erişim Sağlanabilir Mi?

Telegram’ın sunucu tarafındaki kodlarına erişim sağlanabiliyor çünkü tüm Telegram istemci uygulamaları tamamen açık kaynaklı olarak görülebiliyor. Telegram bu konuda hem iOS hem de Android için doğrulanabilir yapılar sunuyor.

Bu teknoloji de kullanıcıların uygulama mağazalarından indirdikleri uygulamanın Telegram’ın yayınladığı kodun tamamen aynısı kullanılarak oluşturulduğunu bağımsız olarak doğrulamasına olanak tanıyabiliyor.

Sunucu kodunu yayınlamak ise ne gizli sohbetler ne de bulut sohbetleri için bir güvenlik garantisi sağlamıyor. Bunun sebebi ise istemi tarafı kodunun aksine sunucularda aynı kodun çalıştırıldığını doğrulamanın bir yolu olmaması olarak görülüyor.

 

Sign in
Services
Blog