Telegram’da Botlar Güvenli Midir?

Telegram’da Botlar Güvenli Midir?

Telegram uygulamasında bot seçenekleri birçok Telegram kullanıcısının dikkat gösterdiği özelliklerin arasında yer almaktadır. Bu konuda da Telegram uygulamasında botların ne derece güvenli olduğu sorusu ön plana çıkabilmektedir.

Telegram’daki botlar genel olarak gruplar halinde bir araya gelinen insan kullanıcılardan çok farklı değildir ve bu yüzden de güvenli olarak görülebilmektedir. Telegram uygulamasında botlar herkese açık adları, kullanıcı adlarını ve profil resimlerini görebilmektedirler. Tüm bunlar ile birlikte botlara gönderilen mesajları da botlar görebilmektedir.

Bu uygulamada yer alan botlar son görülme durumuna erişemezler ve kullanıcıların telefon numaralarını göremezler. Bu durum kullanıcıların kararına da bağlıdır. Kullanıcılar botlar ile telefon numarası paylaşmadığı sürece kullanıcıların telefon numarasını görüntüleyemezler.

Tüm bu sebeplerden dolayı da Telegram üzerindeki botlar genel olarak yabancı gibi görülmektedir. Bu konuda da kullanıcıların dikkatli olması gerekmektedir çünkü botlara herhangi kod, banka hesap numaraları gibi bilgiler de verilmemelidir. Botlar tarafından gönderilen dosyalara da dikkat edilmelidir ve bu dosyalar gerekli olmadıkça açılmamalıdır.

Telegram’da Bir Gruba Bot Eklenirse Mesajları Okuyabilir Mi?

Telegram’da botlar gruplara eklendiğinde genel olarak iki modda çalışabilmektedir. Varsayılan çalışma yönteminde botlar sadece kendilerine gönderilen iletileri görüntüleyebilmektedirler. Bu durumda da botun yanında bulunan grup üyeleri listesinde ‘mesajlara erişimi yoktur’ ifadesi görünebilmektedir.

Bununla birlikte eğer Telegram grubu çok hassas bilgiler içeriyorsa uygulamada tam olarak güvenilmeyen botları gruplara eklenmekten kaçınmak gerekebilmektedir.

Telegram’da Telif Hakkı İhlal Edilirse Neler Yapılabilir?

Telegram uygulamasında sohbet ve grup sohbetleri katılımcılar arasında özel durumlardır. Bunlar ile ilgili herhangi bir talep de Telegram tarafından işleme konulmaz. Yalnızca Telegram uygulamasındaki kanallar, botlar ve çıkartma paketleri herkese açıktır.

Uygulama üzerinde telif haklarını ihlal eden herhangi bir kanal, herhangi bir bot ya da bir çıkartma paketi görülürse Telegram’a mail adresi üzerinden şikâyette bulunulması gerekmektedir.

Bu tür taleplerin sadece telif hakkı sahibi ya da telif hakkı sahibinin temsilcisi tarafından sunulması gerekilebilmektedir.

Telegram Hangi Cihazlarda Kullanılabilir?

Telegram genel anlamıyla akıllı telefon, tablet ve bilgisayarlarda kullanılabilir. Ayrıca Windows Phone için de uygulamalar mevcuttur.

Bununla birlikte Telegram’ın web sürümü de kullanılabilir ve masaüstü uygulamalarından biri yüklenebilir.

 

Sign in
Services
Blog