Spotify’da Kullanıcı Adı Değiştirilebilir Mi?

Spotify’da Kullanıcı Adı Değiştirilebilir Mi?

Spotfiy uygulaması günümüzde en popüler müzik dinleme platformları arasında yer almaktadır ve bu uygulamada kullanıcı adı, uygulamayı kullananlar için önemli bir detaydır. Kullanıcı adı Spotify uygulamasında kişinin profilini belirleyen bir unsurdur.

Ayrıca kullanıcı adı Spotify’da bir kimlik özelliği de görmektedir. Bu anlamda Spotify’da kullanıcı adı değişimleri de önemli konuların arasında yer almaktadır. Spotify’da kullanıcılar oturum açmak için kullanıcı adına ihtiyaç duymamaktadır.

Spotify üzerinde kullanıcılar e-posta ve parola yöntemi ile oturum açabilir ve uygulamaya kaydolurken tercih ettikleri oturum açma yöntemlerini kullanabilmektedirler. Bu anlamda Facebook, Apple gibi uygulamalar ile Spotify’a giriş yapılabilmektedir. Yani bir deyimle Spotify’a giriş için kullanıcı adı asıl seçenek değildir.

Spotify’da kullanıcı adı değişikliği mümkün olmasa da görünen isim kısmı değiştirilebilmektedir. Spotify’da görünen isim bölümünü değiştirmek için ise Spotify masaüstü uygulamasına giriş yapılması gerekmektedir ve bu bölümden sonra ismin yanında yer alan ok butonuna tıklanmalıdır.

Buradan açılan kısımdaki profil seçeneğine tıklayarak “görünen isim” bölümüne giriş yapılmalıdır. Görünen isim kısmından profil bilgileri ile görünen isim değişikliği yapılabilmektedir. Kullanıcı adı değişikliği yapılamamaktadır.

Spotify’da Karışık Çalma Nasıl Yapılır?

Spotify’da karışık çal özelliğini aktif etmenin ve karışık çalmanın iki yöntemi bulunmaktadır. Spotify üzerinde çalma listeleri, albümler ve sanatçı profilleri karışık çalınabilmektedir. Bununla birlikte Akıllı Mix seçeneği de Spotify üzerinde karışık çalma için önemli bir durumdur.

Kullanıcılar da uygulama üzerinde “Karışık Çal” ya da “Akıllı Mix” özellikleri ile ya da bu özellikleri kullanmadan şarkıları dinleyebilmektedirler. Karışık çalma için ise Spotify’da ekranın alt kısmında bulunan “Şu Anda Çalan” çubuğuna giriş yapılmalıdır ya da çalma listelerinden bir tanesi açılmalıdır.

Bu aşamadan sonra ise karışık çal simgesi bulunmalı ve bu kısımdan Spotify üzerinde karışık çalma özelliği aktif edilebilmektedir.

Spotify’da Grup Oturumu Nasıl Başlatılır?

Spotify’da grup oturumu açmak için Spotify’da şarkı açılmalı ve ekranın alt bölümündeki simgeye tıklanarak “Uzaktan grup oturumu başlat” seçeneğine dokunulmalıdır.

Bu bölümden arkadaşlar davet edilmelidir. Davet edilen kişiler bu daveti kabul ettiklerinde Spotify’da grup oturumu başlatılabilmektedir.

 

Sign in
Services
Blog