Spotify Müziği Instagram’da Paylaşma

Spotify Müziği Instagram’da Paylaşma

Son zamanlarda dinlenen müzikleri Instagram hikayesi üzerinden paylaşmak oldukça popüler. Günümüzün en popüler uygulamalarından ikisi olan Instagram ve Spotify'ın anlaşması ile hikayeye müzik ekleme özelliği tanıtıldı. Birçok kişiyi mutlu eden bu durum, iki platformun birleşmesine yol açtı. Spotify'da müzik dinlerken iki uygulamayı aynı anda kullanmanın yanı sıra Instagram’da Spotify şarkı paylaşma özelliği de artık bulunuyor.

Şu an için Spotify’daki şarkıyı sadece hikaye üzerinden paylaşmak mümkün. Ne yazık ki post üzerinden Spotify ekran görüntüsü paylaşmak şu an için mümkün değil. İlerleyen günlerde bu özelliğin post paylaşımları için de gelip gelmeyeceği henüz bilinmiyor fakat bazı kullanıcılar bu özelliğin de gelmesini bekliyorlar.


Spotify Müziği Instagram’da Nasıl Paylaşılır?

Bu uygulama çok başarılı olsa da şu an için sesli müzik paylaşımı yapılamamaktadır. Yalnızca ekran görüntüleri paylaşılabilir. Müziği dinlemek için hikayenin sol üst kısmındaki Spotify'da Çal seçeneğine tıklamanız gerekiyor. paylaşılan şarkıların sessiz olması kullanıcıları hayal kırıklığına uğratsa da konuyla ilgili çalışmalar yapıldığı biliniyor. Spotify'da çal seçeneğine tıklayarak dinlediğiniz şarkıya gidebilir ve Spotify uygulamasında paylaşılan şarkıyı dinleyebilirsiniz.

Instagram’da Spotify şarkı paylaşma işlemini gerçekleştirebilmek için öncelikle Spotify uygulamasını açarak paylaşmak istediğiniz şarkıya tıklamanız gerekmektedir. Ardından seçenekler arasında yer alan Paylaş butonuna tıklayarak karşınıza çıkan ekrandan Instagram Hikayeler seçeneğine dokunmalısınız. Bu işlemin ardından ilgili şarkının kapak resmi Instagram’da açılacaktır.

Instagram hikayelerinde Spotify şarkılarını paylaşırken aynı zamanda etiket, resim ve konum gibi araçlar kullanılarak ekleme yapılabilmektedir. Tüm düzenlemeleri yaptıktan sonra paylaş seçeneğine dokunarak istediğiniz Spotify şarkısını hikayenizde paylaşabilirsiniz. Bu işlem tüm mobil cihazlarda aynı şekilde çalışmaktadır.


Spotify Müziklerini Instagram’da Paylaşmanın Şartları Nelerdir?

Instagram’da Spotify şarkı paylaşma işlemi için bazı şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Bu işlem için yalnızca Instagram hesabınızın olmaması yetmeyecektir. Çünkü paylaşma işlemi Spotify üzerinden yapılmaktadır. Öncelikle Spotify uygulamasını mağazadan indirerek bir Spotify hesabı açmanız gerekmektedir.

Spotify’daki müziklerin ekran görüntüsünü Instagram’da paylaşabilmek için Premium abonesi olmanız şart değildir. Free plan kullanıcıları da diledikleri müzikleri Instagram Hikaye’de paylaşabilmektedir. Bu nedenle ücretsiz bir şekilde Spotify hesabı açarak bu işlemi rahatlıkla para ödemeden gerçekleştirebilirsiniz.


Instagram’da Spotify Dışında Nasıl Şarkı Paylaşılır?

Instagram’da Spotify şarkı paylaşma dışında başka yöntemlerle de hikayelerinize şarkı eklemeniz mümkündür. Bu durum daha çok Spotify hesabı olmayan kullanıcılar tarafından merak edilmektedir. Öncelikle Instagram uygulamasını açarak giriş yapmanız lazım. Giriş yaptıktan sonra sağ üst kısımdan + simgesine tıkladığınızda hikaye seçeneğine dokunmanız gerekmektedir.

Bu işlemlerin ardından öncelikle hikayede paylaşmak istediğiniz fotoğraf veya videoyu seçmelisiniz. Seçtikten sonra yukarıda yer alan çıkartma simgesine tıklayıp Müzik seçeneğine dokunmanız yeterli olacaktır. Karşınıza çıkan ekrandan dilediğiniz müziği seçerek hikayenize ekleyebilirsiniz. Bu şekilde hikayelerinize şarkı eklemek mümkün olacaktır.

Sign in
Services
Blog