Snapchat Uygulaması Neden Telefon Numarası İstiyor?

Snapchat Uygulaması Neden Telefon Numarası İstiyor?

Snapchat uygulaması kullanıcılardan telefon numarası isteyebilmektedir. Snapchat kayıt olma aşamasında ve daha sonrasında uygulama, kullanıcılardan telefon numarası gibi belirli bilgileri kaydetmektedir.

Genellikle Snapchat uygulamasının telefon numarası istemesinin belirli sebepleri bulunmaktadır ve bu sebepler arasında özellikle hesap doğrulama ve iki faktörlü kimlik doğrulama durumları, uygulamanın kullanıcı ile iletişim kurması gereken durumlar, uygulamada arkadaşların birbirlerini bulmasına yardımcı olma durumları ve reklam durumları yer alabilmektedir.

Snapchat uygulaması hesap doğrulama ve iki faktörlü kimlik doğrulama gibi sebepler ile kullanıcılardan telefon numarası bilgilerini isteyebilmektedir. İki faktörlü kimlik doğrulaması ise Snapchat hesabına giriş yapan kullanıcının gerçekten o kullanıcı olduğunu doğrulamak içindir. Bu şekilde bir güvenlik özelliği de sağlanmış olmaktadır.

Snapchat kullanıcılar ile iletişim kurmak için de kullanıcılardan telefon numarası gibi bilgiler isteyebilmektedir. Snapchat kullanıcılardan hesapları hakkında kullanıcılara bilgi göndermek, şüpheli hesap etkinliği uyarıları vermek, arkadaşlık isteklerinin bildirimlerini göndermek ve bunun gibi sebepler ile SMS göndermek için kullanıcılardan telefon numarası bilgisi isteyebilir.

Snapchat kullanıcılar için reklamları kişiselleştirmek için de kullanıcılardan telefon numarası bilgilerini isteyebilmektedir. Tüm bu gibi sebeplerden dolayı Snapchat, kullanıcılardan telefon numarası gibi çeşitli bilgileri talep edebilmektedir.

Snapchat’te Sohbetlerin Silinme Zamanı Nasıl Değiştirilir?

Snapchat uygulamasında sohbetlerin silinme zamanlarını ayarlamak mümkündür. Özellikle uygulamada bire bir konuşmalarda sohbetler, mesajların görüntülenmesinden 24 saat sonra silinmeye ayarlanmış durumdadır.

Kullanıcılar bu özellikleri sohbetleri görüntüledikten hemen sonra silinecek şekilde de ayarlayabilmektedirler. Snapchat kullanıcıları sohbetlerin silinme zamanını değiştirmek için uygulamada kamera ekranından sağ kısma kaydırarak sohbet ekranına giriş yapmalıdır.

Bu bölümden ise seçilen arkadaşın adını basılı tutarak, açılan ekranda “sohbet ayarları” seçeneğine tıklamalıdırlar. Bu bölümden “sohbetleri sil” seçeneğine basarak “Görüntüledikten Sonra” veya “Görüntüledikten 24 saat sonra” seçeneklerinden bir tanesini seçmelidirler.

Snapchat Uygulamasında Tam Bana Göre Paneli Nedir?

Snapchat uygulamasında tam bana göre paneli Snapchat kamerasının iyileştirilmesine yardımcı olmak için bilgi alınan bölüm olarak bilinmektedir.

Uygulamada “Tam Bana Göre” panelinde kullanıcılara yönelik çeşitli sorular yer alabilmektedir. Kullanıcılar bu bölüme Ayarlar kısmından giriş yapabilmekte ve bu panelde soruları kendilerine göre cevaplayarak Snapchat’e bildirim yapabilmektedirler.

 

Sign in
Services
Blog