Snapchat’te Paylaşımları Kimler Görebilir?

Snapchat’te Paylaşımları Kimler Görebilir?

Snapchat uygulamasında paylaşım yapan kişiler bu paylaşımların kimlerin görebileceğini merak edebilmektedir. Bu uygulamada önemli bir detay olarak ön plana da çıkabilmektedir. Kullanıcılar Snapchat’teki paylaşımlarını kimlerin görebileceklerini de seçebilmektedir.

Kullanıcıların Snapchat uygulamasını indirdiğinde rehberlerinde bulunan kişilerden Snapchat uygulaması kullananları görebilme şansı mevcuttur. Bununla birlikte uygulamada fotoğraf çekme işlemine geçebilmek için ise kişi ekleme işlemini aktif hale getirmek bir zorunluluktur.

Aksi durumda ise fotoğraf gönderme işlemine Snapchat uygulamasında program izin vermeyecektir ve bu konuda kullanıcılar çeşitli sorunlar ile de karşı karşıya kalabileceklerdir. Snapchat uygulamasında çekilen tüm fotoğrafları göndermek istenen arkadaşlar tek tek seçilerek iletilebilmektedir.

Ayrıca Snapchat uygulamasında çekilen fotoğrafların herkes tarafından görüntülenmesini isteyen kullanıcılar ise uygulamada “Hikayeme ekle” bölümüne tıklayarak 24 saat boyunca yayında kalmasını ve herkesin görmesini sağlayabilmektedirler.

Snapchat’te Animasyon Efektleri Nasıl Kullanılır?

Snapchat uygulamasında animasyon efektleri kullanıcıların sık sık kullandığı özelliklerin arasında yer almaktadır. Ayrıca bu animasyon efektleri genel anlamında uygulamada “Lenses” özelliği olarak da bilinmektedir.

Kullanıcılar uygulamada Lenses özelliğini aktif hale getirmek için ise uygulamada bulunan giriş ekranının sağ üst kısmında yer alan kamera sekmesine giriş yaparak “selfie” modunu açmaları gerekmektedir. Bu işlemden sonra ise kullanıcılar kamerada yüzlerine bir süre basılı tutmalıdır.

Kullanıcılar uygulama üzerinde bu işlemi gerçekleştirdiklerinde çekim butonunun yanına lenslerin ve çeşitli yüz simge, ifade ve animasyonların eklendiklerini görebilmektedirler. Bazı lensler uygulamada hiçbir şey yapmadan uygulanabilirken, bazı animasyonlarda kullanıcıların çeşitli hareketler yapması gerekebilmektedir.

Snapchat’te Hikayeler Bölümünün Özellikleri Nelerdir?

Snapchat’te hikayeler bölümü, diğer sosyal medya platformlarındaki hikayeler bölümü ile benzerlik gösteren özellikleri içerisinde barındırmaktadır.

Snapchat uygulamasında hikayeler bölümü eğlence amaçlı belirli konular hakkında kullanıcıların ekledikleri Snap’lerden oluşan koleksiyonları yayınlayan hikayeleri de gösterebilmektedir.

Aynı zamanda bu bölüm Snapchat uygulamasında arkadaşlardan, ünlülerden ve popüler hesaplardan gelen hikayelerin de görülebileceği bir bölümdür.

Bununla birlikte kullanıcılar eğlence ve medya hesaplarından daha az hikaye görmeyi engelleyebilmektedir. Bu engelleme için üzerine basılı tutmak ve arından “gizle” seçeneğinin seçilmesi gerekmektedir.

Snapchat’te kullanıcılar arkadaş hikayelerinin daha az bölümünü görmek için ise o kullanıcının profillerine gidip “Hikayeyi Sessiz Al” seçeneğini aktif hale getirebilmektedirler.

 

Sign in
Services
Blog