Skype Uygulamasında Bugün Sekmesi Nasıl Kapatılır?

Skype Uygulamasında Bugün Sekmesi Nasıl Kapatılır?

Skype uygulaması üzerinde Bugün sekmesini kullanmamak isteyen kullanıcılar olabilmektedir. Bu sebeple de uygulama üzerinde Bugün sekmesini kapatmak da sıklıkla sorulan soruların arasında yer almaktadır. Skype’ta Bugün sekmesine sahip olmamayı tercih eden kullanıcılar birtakım adımlar izlemelidir.



Bu adımların başında Skype uygulamasında Ayarlar simgesine gelinmesi ve bu kısımdan Görünüm seçeneğinin seçilmesi gerekir. Aşağı kaydırdıktan sonra ise Bugün sekmesini etkinleştir seçeneğini kapalı hale getirerek, uygulamada Bugün sekmesinin kapatılması sağlanabilmektedir.

Skype’ta Bazı Ayarlar Neden Devre Dışı Bırakılıyor?

Skype uygulamasında bazı ayarlara bazı kullanıcılar ulaşamayabilir ve bu ayarlar devre dışı bırakılmış olabilir. Bu durum ise Skype uygulamasının kendisinden meydana gelen bir durumdur. Skype resmi düzenlemelerin yanı sıra bazı kullanıcılarda gizlilik kısıtlamaları getirebilmektedir.

Ayrıca Skype uygulamasında yaş kriterine takılan kişiler için de bazı ayarlar gizlilik ve güvenlik sebeplerinden dolayı devre dışı bırakılabilmektedir. Yaşı uygulama için bazı özelliklere yeterli olmayan kullanıcılar, Skype devre dışı bırakılabilecek bazı özellikler ve ayarlar ile de karşılaşabilmektedirler.

Belirli yaş kısıtlamaları Skype’da kullanıcıların yaş kriterlerini tamamlamadıkları durumlarda Skype Insider Programı’na katılmalarını engelleyebilmektedir.

Insider ise kullanıcıların cihaz ve Skype deneyimleri hakkında toplanan veriler olan isteğe bağlı tanıma verilerini göndermektedir. Skype kullanıcılarında Insider programı devre dışı bırakılan kişiler Skype perakende sürümünü kullanabilmektedirler.

Skype’ta Ses ve Video Ayarları Nasıl Değiştirilir?

Skype üzerinde ses ve video ayalarını değiştirmek basit işlemleri içermektedir. Uygulama üzerinde ses ve video ayarlarını değiştirmek için öncelikle profil resmine dokunup bu bölümden “Ayarlar” seçeneğine giriş yapılması gerekilmektedir.

Ayarlar seçeneğinden “Ses ve Video” bölümüne giriş yapılmalı ve burada “Gürültü Giderme” bölümünün yanında Skype çağrıları için otomatik ya da seçili geçerli seçeneğine dokunulabilmektedir.

Skype’ta ses ve video ayarlarında yer alan ayalarda gürültü engelleme, gürültüyü otomatik ayarlama, gürültü engelleme düşük ve yüksek ayarları gibi çeşitli ayarlar da yapılabilmektedir. Gürültü önleme özelliği ise Android için Skype uygulamasında kullanılmamaktadır.

Bu bölümden yani uygulama üzerindeki Ayarlar sekmesinden Ses ve Video seçeneğine giriş yapılarak ses ve video ayarları değişiklikleri yapılabilmektedir.

 

Sign in
Services
Blog