Skype’ta Ses ve Video Ayarları Nasıl Değiştirilir?

Skype’ta Ses ve Video Ayarları Nasıl Değiştirilir?

Skype uygulamasında video ve ses ayarlarını değiştirmek birkaç adımlık işlemleri içermektedir. İphone için Skype ve iPad’de ses ayarları değiştirilebilirken, Android ve web için bu işlemler farklı adımları içerebilir.



İphone ya da iPad kullanırken Skype’ta ses ayarlarını değiştirmek için öncelikle uygulamada profil resmine dokunulması gerekmektedir ve bu bölümden de Ayarlar seçeneğine giriş yapılmalıdır.

Ayarlar bölümünden ses ve video seçeneğine dokunulduktan sonra bu bölümde “Gürültü Giderme”nin altında Skype çağrıları için Otomatik ya da geçerli seçeneğe dokunulması gerekebilir.

Bu aşamada Skype kullanıcıları birkaç seçenek ile karşı karşıya kalabilmektedir. Bu bölümde “Kapalı” seçeneği gürültü engelleme özelliğinin devre dışı bırakıldığını vurgulamaktadır. Otomatik seçeneği ise ortama bağlı olarak gürültü bastırma düzeyini ayarlamaktadır.

Düşük seçeneğinde bilgisayar fanı ya da klima gibi arka plan gürültüsü bastırılmaktadır fakat çalınan müzik paylaşılmak isteniyorsa bu seçenek işaretlenmelidir. Yüksek seçeneği ise konuşma dışında tüm arka plan seslerini bastırmaktadır.

Masaüstü için Skype uygulamasında ses ve video ayarlarını değiştirmek için de yine aynı biçimde ayarlar bölümünden ses ve görüntü seçeneğine giriş yapılabilmektedir. Bu bölümde “Kamera” seçeneğinden farklı bir kamera bağlantısı da seçilebilir.

Kamera Ön izlemesi seçeneği ile birlikte de kullanıcılar kamerada ön izlemeye göz atabilirler. Web Kamerası Ayarları bölümünden ise web kamerasının parlaklığını ve bunun gibi diğer ayaları da özelleştirilebilmektedir.  Tüm bu işlemler ile Skype’ta ses ve video ayarları değiştirilebilir.

Skype’ta Oturum Nasıl Kapatılır?

Skype’ta oturum kapatmak için öncelikle profil resmine dokunulmalıdır ve bu aşama ile “Oturumu Kapat” seçeneği seçilmelidir. İphone ve Android telefonlarda da Skype’ta oturum kapatma işlemi bu şekilde gerçekleşir.

Web için Skype özelliğinde de aynı şekilde profil resmi bölümünden Oturum Kapat seçeneği ile Skype’ta oturumu kapatmak mümkündür.

Skype’ta Nasıl Geri Bildirim Gönderilir?

Skype’ta bazı sorunlar ile karşılaşabilen kullanıcılar uygulamaya geri bildirim gönderme işlemlerini merak edebilmektedirler. Skype’ta geri bildirim sağlamak için öncelikle profil resmine tıklanması gerekilmektedir.

Profil resmine dokunulduktan sonra ise Ayarlar bölümünden “Geri Bildirim ve Yardım” menüsünden geri bildirim başvurusu yapılabilmektedir.

 

Sign in
Services
Blog