Skype’tan Cep Telefonuna ya da Sabit Hatta Çağrı Yapılabilir Mi?

Skype’tan Cep Telefonuna ya da Sabit Hatta Çağrı Yapılabilir Mi?

Skype uygulamasında cep telefonuna ya da sabit bir hatta çağrı yapmak mümkün bir durum olarak görülmektedir. Skype bu özellikleri ile birlikte özellikle öne çıkan uygulamaların arasında yer almaktadır.

Skype uygulamasında bir kişinin cep telefonuna ya da bir sabit hattına çağrı yapabilmek için kullanıcıların Skype Kontörü ya da Skype üzerinde aboneliklerinin olması gerekmektedir.

Skype uygulamasında cep telefonuna ya da sabit bir hatta çağrı yapmak için özellikle telefonda tuş takımı açılmalıdır ve bu kısımdan uluslararası bir numara aranacak ise açılır menüden ülke ve bölgenin seçilmesi gerekilmektedir.

Bu aşamalardan sonra tuş takımını kullanarak kişinin telefon numarasına göre arama gerçekleştirilebilir ya da kişinin adına göre aramak için ise tuş takımının ilgili numara ve harf tuş bileşiminin kullanılması gerekmektedir.

Bu bölümden tuş takımını kullanarak kişinin telefon numarasına göre arama gerçekleştirilmesi gerekmektedir ayrıca bununla birlikte kişiyi adına göre aramak için ise tuş takımının ilgili harf ve numara tuş bileşiminin kullanılması yeterlidir.

Eğer kişi listenizde yer alıyorsa bu daha kolay bir hale gelebilmektedir. Bu aşamada ise Kişiler listesinden çağrı yapmak istenen kişi bulunmalıdır ve bu bölümden aramak istenen kişi seçilmelidir. Bu aşamaların ardından ses düğmesi seçilmelidir. Kişinin kayıtlı birden fazla telefon numarası bulunuyorsa ise aramak istediğiniz numarayı açılır listeden seçebilmektedir.

Genel olarak insanlar sabit hatlarından ya da cep telefonlarından Skype’ta bir kullanıcıyı arayabilmektedir. Ancak bunun için bir Skype numarasına da ihtiyaç vardır.

Skype’ta Anlık İleti Nasıl Kaldırılır?

Skype’ta anlık iletiyi kaldırmak için sohbet kısmından kaldırılmak istenen anlık iletinin bulunması gerekmektedir. Mobil cihazlarda bu iletiye basılı tutulduktan sonra kaldır seçeneği seçilebilir.

Masaüstünde ise iletiyi sağ tıklayarak “Kaldır” seçeneği seçilmelidir. İşlem onaylandıktan sonra anlık ileti kaldırılabilmektedir.

Skype’ta Bir Konuşma Nasıl Bırakılır?

Skype’ta bir konuşmayı bırakmak mümkündür ve sohbeti bırakmak için mobil cihazlarda sohbete basılı tutulması ardından da “konuşmayı bırak” seçeneğinin seçilmesi gerekilmektedir.

Masaüstünde ise sohbete sağ tıklayarak “konuşmadan ayrıl” seçeneği seçilmelidir. Bu şekilde Skype’ta konuşma bırakılabilmektedir.

Sign in
Services
Blog