Skype’ta Anında Toplantı Nedir?

Skype’ta Anında Toplantı Nedir?

Skype uygulamasında anında toplantı özelliği ile kullanıcılar uygulama içerisinde kolayca bir iş birliği alanı ayarlamaya sağlayabilmektedir.



Ayrıca anıda toplantı özelliği ile hem Skype kişilerini hem de Skype dışındaki kişileri bu toplantıya davet etmek de mümkündür. Katılımcılar daha sonra hesapları olsa ya da olmasa bile bu anında toplantı özelliğine kolay bir şekilde katılım sağlayabilmektedirler.

Skype’ta Anında Toplantı yani Meet Now çağrısı oluşturmak için öncelikle Skype uygulamasında oturum açmak gerekmekte ve sonra da uygulamada “Toplantı Yap” seçeneğini seçmek gerekmektedir. Bu kısımdan Toplantı Düzenleme ya da Toplantıya Katılma seçenekleri ile kullanıcılar kendi toplantısını da oluşturabilmektedir.

Kullanıcılar bu kısımdan toplantıya bir isim vererek kişiselleştirilmiş bir toplantı başlığı da seçebilmektedir ve bu aşamadan sonra Skype kişilerini toplantıya ekleme seçeneği ile toplantı başlatılabilmektedir.

Toplantı adı alanına toplantı ismi girildikten sonra toplantı avatarı da değiştirilebilmekte ve bu kısım ifade, çıkartma ya da yazı ile güncellenebilmektedir. Ayrıca fotoğraf da yüklenebilmektedir. Anında Toplantı bölümünde farklı bir arka plan rengi de seçilebileceği gibi farklı kişiselleştirme seçenekleri de bulunabilmektedir.

Skype Uygulamasında Ekran Nasıl Paylaşılır?

Skype uygulamasında ekran paylaşımı yapmak özellikle sesli ya da görüntülü arama esnalarında mümkün hale gelebilmektedir. Bu durum yani bu özellik, uygulama içerisinde kullanıcıların yoğun olarak tercih ettiği bir özellik olarak da ön plana çıkmaktadır.

Skype görüşmeleri sırasında ekran paylaşımı için öncelikle Skype uygulamasının son sürümünün kullanılıyor olmasına dikkat edilmelidir ve daha sonra da görüşme esnasında ekran paylaşımını sağlamak mümkün hale gelmektedir.

Skype uygulamasında “Ekran Paylaşımı” seçeneği seçildikten sonra kullanıcılar hangi ekranı paylaşacağını seçmelidir. Özellikle Windows kullanan kullanıcıların bilgisayardan “ses paylaşma” seçeneği de bulunabilmektedir.

Mac ile Skype kullananlar için Skype arama esnasında ekran paylaşımı yapmak için Mac Sistem Tercihleri’ndeki Ekran kaydına erişim gerekmektedir. Kullanıcılar bu aşamada Ayarlar bölümüne yönlendiren bir Skype bildirimi de alabilmektedir.

Sistem tercihlerinde ekran kaydı için Skype erişimi vermek gerekebilmektedir. Tüm bu uygulama ve seçenekler ile birlikte kullanıcılar, Skype uygulaması üzerinden ekran paylaşımı gerçekleştirebilmektedir.

Sign in
Services
Blog