Oyun Kanalı Açarken Nelere Dikkat Etmeli?

Oyun Kanalı Açarken Nelere Dikkat Etmeli?

Youtube’un en eski kana türleri arasında oyun kanalları yer alır. Neredeyse YouTube kadar eski olan oyun kanalları, YouTube’da en çok izlenen kanal türleri arasında yer alır. Elbette bu sebeple çok sayıda kullanıcı da oyun kanalı açmanın avantajlı olup olmadığını merak ediyor. Eğer siz de bir YouTube oyun kanalı açmak istiyor ancak kanal açarken nelere dikkat edeceğinizi bilmiyorsanız o zaman yazımızı okumaya devam ederek bu konu hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Oyun Kanalları Tutuyor Mu?

Her ne kadar cevabı çok açık olsa da bu soruya net bir şekilde “Evet” cevabını verebiliriz. YouTube’da en çok tutan kanal türleri arasında oyun kanalları yer alır. Bunun en temel sebebi video oyunlarının çok sayıda kişi tarafından beğenilmesi ve çokça tutmasıdır. Özellikle herkesin video oyunu oynayacak sisteme veya cihaza sahip olmaması da oyun kanallarının başarısının arkasında yatan temel sebepler arasındadır.

Oyun Kanalı Açarken Nelere Dikkat Etmeli?

Doğal olarak, bir oyun kanalının tutmasının arkasında yatan pek çok neden vardır. Her ne kadar farklı nedenleri sıralamamız mümkün olsa da bir oyun kanalı açarken dikkat etmeniz gereken başlıca etmenleri şöyle sıralamamız mümkündür:

·        İyi oyunlar seçmek: Her ne kadar tüm oyun türlerinin kendine ait bir kitlesi olsa da en çok tutan oyunlar genelde son çıkan ve görece daha az kullanıcının erişim sağlayabildiği oyunlardır. Bu nedenle, mümkün olduğunca az kişinin erişebildiği oyunlar tercih etmeli ve bu oyunlarla ilgili videolar çekmelisiniz.

·        Kaliteli ekipmanlara sahip olmak: Oyun videosu çekmek sandığınız kadar kolay değildir. İyi bir oyun kanalı açmak istiyorsanız ilk olarak ekipmanlarınızın kaliteli olması gerekir. Zira, iyi ekipmanlar ile çekilen videoların kalitesi de iyi olacaktır.

·        Hedef kitlenize odaklanmak: Bir oyun kanalı açıyorsanız videolarınızın tamamen hedef kitleye yönelik olması gerektiğini unutmayın. Kanalınızın hedef kitlesine uygun olmayan videolar takipçilerinizin ilgisini yitirmenize neden olabilir.

İyi Bir Oyun Kanalında Neler Olmalı?

Bir oyun kanalında olması gereken en önemli şeyleri şöyle sıralayabiliriz:

·        Düzenli bir rutin: Aklınıza estiğinde video yüklemek yerine haftada bir veya iki video yükleyerek ve yalnızca belli günlerde video yükleyerek kendi rutininizi oluşturabilirsiniz. Böylece, takipçilerinizde bir beklenti oluşturursunuz.

·        Kaliteli kapak ve profil tasarımları: İyi bir YouTube kanalı, yalnızca videoları ile değil görselliği ile de takipçilerinin ilgisini çekebilmelidir. Bu sebeple, kapak ve profil fotoğrafı gibi tasarımların her zaman kaliteli olmasına özen göstermelisiniz.

·        Özgün içerik: Videolarınızın özgün olması sizi diğer kanallardan ayıracak ve kendi kitlenize sahip olmanızı sağlayacaktır. Farklı kanalların yaptıklarını yapmamak ve tamamen orijinal video üretmek bu açıdan çok önemlidir.

Sign in
Services
Blog