İnternetten Kendinizi Geliştirmek İçin Ne Yapabilirsiniz?

İnternetten Kendinizi Geliştirmek İçin Ne Yapabilirsiniz?

İnternet, sayısız olanağın bulunduğu bambaşka bir dünya gibi. Elbette, bu dünyanın size sunduğu olanaklardan en iyi şekilde faydalanmak da tamamen size kalmış bir şey. İnternette yer alan onlarca  web sitesi, blog ve kurs programı sayesinde kendinizi geliştirebilir, yeni bir şeyler öğrenerek gerek kişisel gerek kariyer gelişiminizi sağlayabilirsiniz. Eğer siz de kendinizi geliştirmek için neler yapabileceğinizi merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Online Kurs Programlarına Bakın

Kendini geliştirmek isteyen çoğu kişi, bunu bir kursa giderek yapmayı düşünür. Zira, kurslar, bilgi ve tecrübe sahibi kişilerin kendi tecrübelerini paylaştığı, bu sayede bize kendimizi geliştirme olanağı tanıdığı eğitimlerdir. Bu sebeple, ilgilendiğiniz alan ya da alanlarla ilgili kurslar alarak kendinizi kısa sürede geliştirebilir, yeni şeyler öğrenerek daha iyi bir kariyere ve niteliklere sahip olabilirsiniz.

Kendinizi geliştirmek için kurs alabileceğiniz pek çok internet sitesi vardır. Bu sitelerden en çok bilinenleri Coursera, Udemy, Khan’s Academy ve Future Learn olarak sıralanabilir. Bunun yanında, IIENSTITU’de de çok sayıda Türkçe kurs yer almaktadır.

İlham Veren Bloglar Takip Edin

Eğer kendinizi geliştirmek istiyorsanız ilgi alanınıza uyan blogları ve web sitelerini takip edebilirsiniz. Milyonlarca blog sayfasının olduğunu ve sizin ilgi alanınıza hitap eden blog sayfası bulmanın fazla zor olmayacağını düşünürseniz, hemen ilgilendiğiniz konularla ilgili bir arama yaparak çok sayıda blog bulabilirsiniz. Blog takip etmenin size yalnızca kendinizi geliştirme fırsatı sunmayacağını, aynı zamanda, ufkunuzu açacağını ve diğer insanların fikirleri hakkında size farklı perspektifler kazandıracağını söyleyebiliriz.

Bloglar, aynı zamanda, size ilham veren yeni fikirler edinmenin de en kolay yolları arasındadır. İlgilendiğiniz alanla ya da konularla ilgili püf noktalara değinilen ve size üzerine düşünecek yeni bir şey veren bloglar takip ederek kısa sürede kendinizi geliştirebilirsiniz.

YouTube’dan Faydalanın

YouTube, içeriğinde yer alan çok sayıda kanal ve video ile gerçek anlamda bir hazinedir. Elbette YouTube’da yer alan her içerik kaliteli olmasa da size hitap eden konularda videolar üreten bir kanal bulmanız hiç de zor olmayacaktır. Üstelik, YouTube’da yer alan çok sayıda eğitim ve kişisel gelişim kanalı sayesinde dışarıda ücretli bir şekilde alabileceğiniz eğitimleri YouTube üzerinden tamamen ücretsiz bir şekilde alabilirsiniz.

Sign in
Services
Blog