İnternetten Fotoğrafçılık Yaparak Para Kazanabilir Miyim?

İnternetten Fotoğrafçılık Yaparak Para Kazanabilir Miyim?

Eğer fotoğrafçılık yapıyorsanız internetin ve sosyal medyanın nimetlerinden faydalanmayı da ihmal etmiyorsunuzdur. Eğer bir fotoğrafçı olarak kısa sürede daha geniş bir kitleye ulaşmak ve daha fazla müşteri elde etmek için yapabileceğiniz en önemli şeylerden birisi de internet fotoğrafçılığıdır. Tamamen çektiğiniz fotoğrafları belli sitelere yüklemeye dayalı olan bu fotoğrafçılık türüne stok fotoğrafçılığı denir. Eğer bu fotoğrafçılık türü hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Stok Fotoğrafçılığı Nedir?

Stok fotoğrafçılığı, çektiğiniz fotoğrafları belirli sitelere yükleyerek insanlara para karşılığı sunmanızdır. Genellikle stok fotoğrafçılığı siteleri yüklediğiniz fotoğrafların üzerine watermark denen işaretleri koyarak fotoğrafların çalınmasını veya kopyalanmasını önler. Müşteri parayı ödediğinde de bu işaretler silinir. Elbette, internette çok sayıda stok fotoğraf sitesi bulunmaktadır ve hangisine çalışacağınıza sizin karar vermeniz gerekiyor. Eğer adınızdan söz ettirmeyi başarmış bir fotoğrafçıysanız çok sayıda stok fotoğraf sitesine çalışmanız da mümkündür.

Stok fotoğrafçılığının en büyük avantajlarından birisi, istediğiniz kadar fotoğraf çekip bunların hepsini müşterilerinize sunabilmenizdir. Elbette, fotoğraflarınızı kendi kurduğunuz bir siteye atarak bu siteden satmanız da epey mümkündür. Yapmanız gereken tek şey, e-ticaret özelliği olan bir site açıp fotoğraflarınızı watermark ile işaretleyerek bu siteye yüklemeniz.

Stok Fotoğrafçılığı Yapmak İçin Ne Gerekir?

Stok fotoğrafçılığı yapmak için gereken en önemli şey yaratıcılık ve fotoğrafçılık yeteneğidir. Eğer fotoğraf çekebildiğinize inanıyorsanız, stok fotoğrafçısı olmak için gereken şeylerden en önemlisine sahipsiniz demektir. Elbette, bir kameraya, lenslere ve bilgisayara da ihtiyaç duyacağınızı söylemeliyiz. Bunlar dışında yapmanız gereken tek şey bol bol pratik yaparak elinizden geldiğince iyi fotoğraflar yakalamaktır. Müşterilerinize sunabileceğiniz, sizi tatmin eden fotoğraflar yakaladıktan sonra internete bu fotoğrafları yükleyerek para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Stok Fotoğrafçılığı Kolay Mı?

İnternetin işin içine girdiği her meslek ile ilgili sorulabilecek bir soru olan bu soruya kesin bir cevap verememekteyiz. Zira, müşterilerin isteyeceği iyi fotoğraflar çekmek zaman ve tecrübe gerektiren bir şeydir. Bu yönüyle, iyi kazanan bir stok fotoğrafçısının bol bol tecrübe kazanması gerektiğini söyleyebiliriz. Tecrübe de kolay kazanılan bir şey olmadığı için ilk başlarda biraz zorlanabileceğinizi söylemek mümkün.

Sign in
Services
Blog