Instagram ve Pinterest Bir Arada Nasıl Kullanılır?

Instagram ve Pinterest Bir Arada Nasıl Kullanılır?

Instagram ve Pinterest Bir Arada Nasıl Kullanılır?

Eğer sosyal medya ağları ile içli dışlıysanız Pinterest ve Instagram’ın az çok aynı görevi gördüğünü tahmin edebilirsiniz. Aradaki en büyük fark iki uygulamanın kapsamıdır. Instagram, daha çok fotoğraf ve video paylaşarak etkileşim kazanmak üzerine kuruluyken Pinterest daha çok resimlere odaklanır. Yani, Instagram’da odak sizken, Pinterest’te odak resimlerdir. Instagram’da kendi hayatınızdan kesitler paylaşırken, Pinterest’te beğendiğiniz şeyleri paylaşırsınız. Aradaki bu büyük fark sebebiyle Türkiye’de çoğu kişi Instagram’ı daha kişisel, Pinterest’i ise daha az kişisel bir platform olarak görür. Halbuki, Instagram ve Pinterest pek çok açıdan birlikte kullanılabilirler. Hatta, çoğu durumda, bu iki uygulamayı birlikte kullanmanın size çok büyük avantajları olacaktır. Gelin bu avantajlara birlikte bakalım!

Instagram ve Pinterest’i Birlikte Kullanmanın Faydaları

Öncelikle, Instagram ve Pinterest birlikte nasıl kullanılır ona değinelim. Eğer Instagram’da bir iş hesabınız varsa. Yani, bir ürün ya da hizmet pazarlıyorsanız, o zaman bunu fotoğraflar aracılığıyla yapıyor olmanız gerekir. Zira, Instagram, tamamen fotoğraf paylaşmak üzerine kurulu bir sitedir. Eğer paylaştığınız fotoğraflar sadece Instagram’da kalırsa, o zaman Instagram hesabı olmayan birisinin fotoğraflarınızı görme ihtimali de fazlasıyla düşük olacaktır. Ancak, aynı fotoğrafları Pinterest üzerinden de paylaştığınızda ve Instagram hesabınıza linkleme yaptığınızda, Pinterest kullanıcılarından paylaştığınız konuyla ilgilenenler sizin Instagram hesabınıza da erişebilecek ve etkileşiminiz artacak.

Etkileşimin artmasının en büyük avantajlarından birisi de daha fazla kişinin dikkatini çekip kısa sürede daha büyük bir kitleye ulaşmanızı sağlamasıdır. Bu açıdan, Pinterest ve Instagram fazlasıyla kullanışlıdır. Üstelik, Pinterest’teki fotoğrafların Google resim sonuçlarında da çıkıyor olması insanların dikkatini çeken bir fotoğraf ya da resim paylaşarak daha kısa sürede dikkat çekmenizi sağlar. Instagram’da paylaşılan fotoğraflar çoğu zaman Google resim sonuçlarına çıkmaz.

Instagram ve Pinterest’i Birlikte Kullanarak Para Kazanılır Mı?

Çok sık sorulan bir soru da Instagram ve Pinterest’i birlikte kullanarak para kazanılıp kazanılamayacağı üzerinedir.

Çoğu zaman, bir kişi iki uygulamayı da birlikte kullanarak daha hızlı ve kolay bir şekilde para kazanabilir. Bunu yapmanın en kolay yolu Pinterest üzerinden paylaştığı fotoğraflara, yukarıda da değindiğimiz üzere link vermektir. Linkleme olarak da bilinen bu yöntem, çok daha kısa sürede daha fazla kişiye ulaşmanızı sağlar. Instagram kullanmayıp Pinterest kullanan kişi sayısının da azımsanmayacak bir sayı olduğunu, Pinterest’teki fotoğrafların hesap açmadan da görülebildiğini düşünürsek, insanların Pinterest üzerinden Instagram hesabınızı bulması fazlasıyla olasıdır. Kısacası, eğer Instagram hesabınız üzerinden bir ürün ya da hizmet sunuyorsanız ya da reklam alıyorsanız, Pinterest üzerinden Instagram hesabınıza yönlendirme yaparak kısa sürede daha fazla müşteriye ya da kullanıcıya ulaşarak daha fazla para kazanabilirsiniz.

 

Sign in
Services
Blog