Instagram’da Gösterilen Reklamlar Neye Göre Belirleniyor?

Instagram’da Gösterilen Reklamlar Neye Göre Belirleniyor?

Instagram uygulamasında kullanıcıların karşısına çeşitli reklamlar çıkabiliyor ve bu reklamlar da kullanıcıdan kullanıcıya göre de değişkenlik gösterebiliyor.



Bu anlamda da Instagram kullanıcıları, uygulama içerisinde yer alan reklamların neye göre belirlendiği konusunda bazı soruları içerisinde barındırabiliyorlar. Instagram uygulamasında genel olarak kullanıcıların ilgisini çekecek ve kullanıcıları alakadar edecek işletme reklamları gösterilmektedir.

Bu anlamda da Instagram, kullanıcılara reklam gösterirken kullanılabilecekleri bazı bilgileri de bulundurmaktadır. Bu bilgilerin arasında özellikle kullanıcıların Instagram’daki hareketleri önemli yer tutuyor. Instagram, reklam gösterirken kullanıcıların takip ettikleri kişiler, beğendiği gönderiler gibi bilgilere göre hareket edebiliyor.

Ayrıca Instagram ve Facebook’ta etkileşimde bulunulan gönderilerin içerikleri ve kullanılan üçüncü taraf siteler ve uygulamalardaki hareketler de Instagram’ın reklam gösterme konusunda kullandığı bilgilerin arasında yer alıyor.

Instagram’da gösterilen reklamlar tüm bunlara göre belirlenebiliyor ve Instagram bu konuda kullanıcılara bir reklamı neden gösterdiğini de görüntüleyebiliyor. Bu sebebi görüntülemek için ise kullanıcılar uygulamada reklamın sağ üst kısmındaki üç nokta simgesine dokunmalı.

Bu bölümden de “Bu reklamı neden görüyorsun” seçeneğine dokunularak, bu bölümden gösterilen reklamlar hakkında bilgi alabiliyorlar. Ayrıca kullanıcılar daha fazla bilgi almak için de reklamın gösterilme sebebinin yanındaki ok işaretine dokunabiliyor.

Instagram’da Gönderiler Nasıl Kaydedilir?

Instagram’da kullanıcılar beğendikleri bir gönderiyi ya da bir içeriği kaydetmek isteyebilirler. Bu anlamda da uygulamada bir gönderiyi kaydetmek için akış veya profildeki gönderinin sağ alt kısmında bulunan simgeye dokunulması gerekilmektedir.

Bir reels videosunu kaydetmek için ise üç nokta seçeneğine dokunulmalı ve bu kısımdan ise “Kaydet” seçeneği seçilmelidir. Kullanıcılar kaydedilen gönderileri profillerinin gizli bir kısmında görüntüleyebilmektedirler.

Instagram Akıştaki Reelslerin Sesleri Nasıl Kapatabilir?

Instagram’da akışta görüntülenen reels videolarının sesleri kullanıcıları rahatsız edebilmektedir. Bu konuda da kullanıcılar akış bölümündeki Reels videolarını izlerken “ses kapama” simgesine dokunarak sesi açabilir ya da kapatabilmektedir.

Kullanıcılar akış kısmında bir Reels videosuna dokunduklarında, ses açmak ya da kapatmak için video oynatılmaya devam eder haldeyken herhangi bir yere tekrar dokunabilmektedirler. Ayrıca telefonun ses açma kapama tuşları ile de Instagram akıştaki reelslerin sesleri kapatılabilmektedir.

 

Sign in
Services
Blog