Instagram’da Gif Nasıl Atılır?

Instagram’da Gif Nasıl Atılır?

Instagram’da gif paylaşmak çoğu kullanıcı için önemli bir konu olarak ön plana çıkabilmektedir. Çoğu kullanıcı Instagram uygulamasında gifler ile gerek yorumlarda gerek ise hikayelerde kendilerini ifade edebilmektedir.

Bununla birlikte Instagram’da gif atmak için paylaşmak istenen gif dosyası kamera rulosuna kaydedilmelidir. Bu adımdan sonra ise GifLab açılmalı ve “Gif to Instagram” seçeneği seçilmelidir. Bu aşamada yüklenmek istenen GIF seçilmeli ve GIF’ın oynatma hızı ayarlanmalıdır.

Bu kısımdan sonra ise kaydet ve Instagram’da paylaş seçeneği seçilmelidir. Tüm bunlar ile birlikte Instagram’da yeni özellikler basit bir şekilde de çalışmaktadır. Kullanıcılar Instagram’da yer alan herhangi bir gönderiye yorum yaparken, ekranda yer alan “GIF” simgesine dokunarak GIF ekleyebilmektedirler.

Instagram hikayelerinde GIF eklemek için ise hikayeye eklemek üzere bir fotoğraf ya da bir video seçtikten sonra çıkartmalar sekmesinden “GIF” adı ile yer alan çıkartmayı seçmek yeterli bir durumda yer alıyor.

Instagram’da Yorum Nasıl Başa Sabitlenir?

Instagram’da son güncellemeler ile birlikte gönderilerdeki yorumlar başa sabitlenebiliyor. Bu özellikler ile birlikte yorumlar en başta sabit bir biçimde görülebiliyor. Böylece herkes o yorumu görebiliyor. Bu anlamda Instagram’da yorum başa sabitlemek önemli bir özellik olarak ön plana çıkıyor.

Instagram’da yorumu başa sabitlemek için profile giriş yaptıktan sonra yorum sabitlemek istenen gönderinin alt bölümüne giriş yapılması gerekmektedir. Bu kısımdan başa sabitlenmek istenen yorumun üzerine basılı tutulmalıdır.

Yorumun üzerine basılı tutulduğunda ekranın sağ üst bölümünde bir raptiye simgesi çıkmaktadır. Bu simgeye tıklanması ile birlikte işlemler tamamlanmakta ve Instagram’da istenen yorum başa sabitlenebilmektedir.

Instagram’da Ekran Görüntüsü Alınınca Bildirim Gider Mi?

Instagram’da hikayelerde ekran görüntüsü alınınca karşı tarafa bildirim gitmiyor.

Bununla birlikte özel mesajlarda tek görüntülü gönderilen fotoğraflarda ise bildirim karşı tarafa gidebiliyor.

Instagram Silinen Mesajları Kaç Yıl Saklanıyor?

Instagram, uygulama üzerinde silinen mesaj ve fotoğrafları bir yıldan fazla bir süre boyunca sunucularında saklıyor.

Instagram son yıllarda bir güvenlik araştırmacısının konuyu ortaya çıkarması ile silinen mesajları bir yıldan fazla bir süre boyunca yasakladığını da açıkladı.

 

Sign in
Services
Blog