Instagram’da Doğrulanmış Rozeti Nasıl Alınır?

Instagram’da Doğrulanmış Rozeti Nasıl Alınır?

Instagram uygulaması içerisine “mavi tik” olarak da bilinen doğrulama rozeti, birçok kullanıcının ilgisin çeken bir detay olarak ön plana çıkmaktadır. Bununla birlikte doğrulama rozeti uygulamanın içerisinde belirli kullanıcılara verilen bir durumu oluşturmaktadır.

Instagram uygulamasında doğrulanmış rozeti almanın genel olarak iki yolu bulunmaktadır. Bu yollardan ilki ise Meta Verified’a abone olmaktır. Bu konuda Instagram, kullanıcıların çeşitli uygunluk kriterlerini de göz önünde bulunmaktadır.

Instagram’da tanınmış bir kişi, bir marka ya da bilinen bir kişi iseniz genel olarak hesap ve uygunluk kriter ve gerekliliklerini de karşılıyorsanız doğrulanmış rozete başvurmak yeterli bir süreçtir. Bu aşamadan sonra Instagram, doğrulanmış rozet vermek ya da vermemek konusunda bir karar verebilecektir.

Instagram’da “Meta Verified”a abone olmamış Instagram hesapları değerlendirilirken, doğrulama kriterlerin karşılanıp karşılanmadığı da belirlenmektedir ve bu konuda Instagram birkaç faktörü de göz önünde bulundurmaktadır.

Instagram’ın topluluk kurallarına ve kullanım koşullarına uygun olmanın yanı sıra, Instagram birkaç kriteri de göz önünde bulundurarak doğrulanmış rozeti kullanıcıya uygunluk durumunu değerlendirmektedir.

Hesabın tanınmış ve sıkça aratılmış bir hesap olması da bu konuda bir kriter olarak görülmektedir. Birden fazla haber kaynağında öne çıkan hesaplar Instagram tarafından incelenmektedir. Tüm bu kriterlere bağlı olarak Instagram’da kullanıcılar mavi tik yani doğrulanmış rozeti alabilmektedirler. Yine de bu karar Instagram’a bağlıdır.

Instagram’da Rahatsız Edici Yorum ve Mesaj İstekleri Nasıl Gizlenir?

Instagram’da rahatsız edici yorum ve mesaj isteklerini gizlemenin birkaç yolu vardır. Bu yollardan en bilindik yol ise Instagram uygulaması üzerinde “Gizlenen Sözcükler” ayarını aktif etmektir.

Ayrıca bu kısımda gizlemek istenen sözcükler, kelimeler, sayılar ve ifade simgelerini içeren bir özel liste de oluşturulabilmektedir.

Instagram’da Hassas İçerikler Nasıl Sınırlandırılabilir?

Instagram’da birçok kullanıcı için bazı içerikler sıkıntılı olabilmektedir ve kullanıcılar bu içerikleri görmeyebilmektedir. Bazı durumlarda Instagram, kendi algoritması ile bazı gönderilere “Hassas İçerik” damgasını koyabilmektedir.

Bununla birlikte Instagram’da Hassas İçerikler ayarı 18 yaşından küçük kullanıcılar için otomatik olarak sınırlandırılır. Ayrıca Ayarlar kısmından Hassas İçerik Kontrolü bölümü de bu konuda işe yarayabilir.

 

Sign in
Services
Blog