Instagram’da Bazı Konu Etiketleri Neden Aratılamıyor?

Instagram’da Bazı Konu Etiketleri Neden Aratılamıyor?

Instagram uygulamasında konu etiketleri önemli bir noktadadır. Özellikle kullanıcılar açısından konu etiketleri çeşitli kolaylıklar sağlamanın yanında uygulamada ilgi alanları açısından da önemlidir. Bu açıdan da Instagram’ın konu etiketi ile ilgili kullanım koşulları ve topluluk kuralları da önemlidir.



Eğer bir konu etiketi Instagram’ın kullanım koşulları ve topluluk kurallarını ihlal ediyorsa aratılmayabilmektedir. Instagram uygulamada konu etiketlerini düzenli olarak incelemektedir.

Instagram’da Konu Etiketi Sayfalarında Gönderiler Nasıl Görünür?

Instagram’da konu etiketi sayfalarında görünen gönderilerin sıralarını belirleyen bazı faktörler bulunmaktadır. Bu faktörler sayesinde de konu etiketi sayfalarında gönderilerin görünümleri sağlanabilmektedir.

Bahse konu faktör ve unsurlar arasında genel olarak gönderilerin paylaşma zamanları, başkalarının gönderi ile etkileşim kurma şekli önemli rol oynamaktadır. Ayrıca içeriğin tavsiye kurallarına uygun olup olmaması da önemlidir.

Bir konu etiketi sayfası görüntülenirken sayfayı tüm başlıca gönderiler ya da yakında paylaşılan gönderiler arasında da filtreleme özelliği mevcuttur.

Telefon uygulamaları aracılığı ile uygulamada konu etiketi sayfasından sağ üstte yer alan filtrele seçeneğine dokunularak yakındaki başlıca gönderilerin yanındaki yuvarlak simgesine dokunulması gerekilmektedir.

Konu etiketi sayfasının sağ üstündeki Filtrele seçeneği seçildikten sonra Başlıca Gönderiler bölümünün yanındaki simgeye dokunarak tüm başlıca gönderileri görmeye de geri dönülebilmektedir.

Kullanıcılar bir gönderiyi önce paylaşıp sonra da o gönderiye konu etiketi eklemeleri halinde fotoğraf ya da video konu etiketi sayfasında konu etiketinin gönderiye eklendiği zamana göre değil ilk olarak paylaşıldığı zamana göre görünmektedir.

Instagram’da Önerilen Gönderiler Neye Göre Belirlenir?

Instagram’da genel anlamı ile öneriler gönderiler belirli kriterlere göre belirlenebilmektedir. Önerilen gönderiler Instagram akışlarında, Reels sekmelerinde ya da Keşfet bölümü gibi yerlerde görülebilmektedir.

Özellikle bu konuda takip edilen hesaplar ve beğenilen, kaydedilen veya yorum yapılan gönderiler gösterilebilmektedir. Ayrıca Instagram üzerinde önerilen hesap ve benzer hesaplar ile bağlantı geçmişi de gösterilmektedir.

Bu konuda gönderinin popülerlik düzeyi de önerilen gönderilerin belirlenmesinde önemlidir. Instagram üzerinde diğer kullanıcıların gönderi ile etkileşim kurma biçimi bu durumu etkileyen faktörler arasındadır.

Threads kullanan kişilerde de bu Threads profilindeki hareketler Instagram’daki önerilen gönderilerin belirlenmesinde önemli rol oynayabilmektedir.

 

Sign in
Services
Blog